De ‘must-sees’ van Málaga

Málaga is een mix van zon en cultuur en probeer daar nu maar eens de ideale mix van te maken… Málaga heeft veel bezienswaardigheden, musea en mooie plaatsen welke je niet mag missen tijdens jouw verblijf in deze stad. Maar welke ‘must-sees’ mag je nu echt niet overslaan? Málaga is steeds populairder aan het worden en buiten dat je er heerlijk kunt genieten van de vele terrasjes en heerlijke stranden is er nog zoveel meer te zien en te doen. Wij hebben hier enkele ‘must-sees’ voor je neergezet zodat jij het maximale uit jouw stedentrip of vakantie in Málaga kunt halen.

Kathedraal van Málaga

kathedraal Málaga
De kathedraal van Málaga daar kun je niet omheen en al is de kathedraal aan de buitenkant al een bezienswaardigheid op zich, is het zeker de moeite waard om de kathedraal van binnen te gaan bekijken. Het is één van de meest opvallende bezienswaardigheden van Málaga en dat mag ook wel, er is vanaf de 16e eeuw maar liefst 250 jaar gewerkt aan deze imposante kathedraal. Je ziet dit ook terug aan de verschillende bouwstijlen welke er gebruikt zijn van gotische tot barok. De bouw van de kathedraal werd geregeld stilgelegd omdat er niet genoeg geld was.

La Manquita Catedral de Málaga
De kathedraal is ook nooit helemaal afgemaakt, het was namelijk de bedoeling dat de kathedraal 2 torens zou krijgen en het is er maar één geworden. Daardoor heeft de kathedraal de bijnaam “La Manquita Catedral de Málaga” (éénarmige dame) gekregen.

Alcazaba & Castillo de Gibralfaro

Alcazaba Málaga
Het Alcazaba is één van de best bewaarde Moorse forten van Spanje. De bouw van het Alcazaba begon in de 9e eeuw en werd in de 11e eeuw nog eens flink uitgebreid. Als je het fort bezoekt zie je duidelijk de Arabische invloeden uit de Moorse overheersing terug. Het hoger gelegen Castillo de Gibralfaro diende om het fort te beschermen. Ook het kasteel is altijd zeer goed onderhouden, daarom behoort deze tot de best bewaarde Moorse kastelen. Als je de Gibralfaroberg op wilt dan kun je de lift nemen maar je kunt ook lopen. Vanaf boven heb je een prachtig uitzicht over Málaga.

Plaza de Toros de La Malagueta

Plaza de Toros de La Malagueta
Als je nog nooit een stierenarena van binnen hebt gezien dan kun je hier in Málaga verandering inbrengen. Je kunt namelijk de Plaza de Toros de La Malagueta bezichtigen. Het is een bijzondere arena waarvan de bouw begon in 1874 en waar men 2 jaar later mee klaar was. Er zijn 14.000 zitplaatsen in deze arena. En ondanks dat je waarschijnlijk niet van het stierenvechten houdt is het wel interessant om de arena van binnen te zien. Ook kun je meer over het stierenvechten te weten komen door El Museo Taurino Antonio Ordoñez te bezoeken. De arena van Málaga is vernoemd naar de legendarische stierenvechter Antonio Ordoñez uit Ronda. Hij vocht met maar liefst 3000 stieren!

Picasso museum

Picasso museum
Als je wat cultuur wilt opsnuiven tijdens jouw verblijf in Málaga dan is een bezoek aan het Picasso museum natuurlijk een must. Málaga is de geboorteplaats van deze wereldbekende kunstenaar. In het Picasso museum zie je voornamelijk werken van Picasso uit de laatste periode waarin hij actief was. Niet ver van het museum is het geboortehuis van Picasso gelegen. Plaza de la Merced nummer 15 is het adres en je kunt hier naar binnen, de entree is slechts 1 euro. Het Plaza de la Merced is overigens een heel leuk plein om als het zonnetje schijnt lekker een drankje te doen. Het is er altijd levendig en je hebt een leuk uitzicht over het plein.

Openingstijden Picasso museum:
november tot februari: 10:00 tot 18:00 uur
maart tot juni: 10:00 tot 19:00 uur
juli en augustus: 10:00 tot 20:00 uur
september tot oktober: 10:00 tot 19:00 uur

Calle Larios

Calle Larios
Dé winkelstraat van Málaga is calle Larios, buiten dat je niet om deze straat heen kunt is het ook een winkelstraat waar alle grote en minder grote winkelketens zijn vertegenwoordigd. Als je in de zomer in deze straat bent vergeet dan niet een lekker ijsje te gaan halen bij ijssalon Mira. In de kerst periode staat deze straat bekend om de prachtige kerstverlichting die boven de straat is aangebracht. Twee maal per avond wordt er een heuse lichtshow gegeven, erg mooi om te zien. Als je wilt winkelen in Málaga dan kun je je hart ophalen, het is misschien nog wel leuker om de kleine straatjes in te lopen en daar de vele winkeltjes te bezoeken. Bovendien zijn er ook nog genoeg andere winkelcentra te vinden in Málaga waar je ook als het een dagje regent goed kunt winkelen.

Muelle uno de haven van Málaga

Muelle uno
De haven in Málaga ligt op loopafstand van het centrum vandaan. Als je even het centrum uit wilt is het dan ook een leuke afwisseling om eens naar de haven te lopen. In de haven is een winkelcentrum gevestigd en verschillende restaurants waar je met het uitzicht op de haven kunt eten. Via de gezellige boulevard van de haven loop je zo één van de stranden van Málaga op.

La Malagueta

La Malagueta
Het La Malagueta strand is het bekendste strand van Málaga en je kunt er via de haven van Málaga naar toe lopen. La Malagueta is het stadsstrand van Málaga en het is zeker leuk om dit strand te gaan bezoeken. Aan het strand zijn verschillende chiringuitos (strandtenten) gevestigd waar je voor een lekkere maaltijd of een drankje terecht kunt. Málaga is dus buiten een ideale bestemming voor een stedentrip ook heerlijk om voor een langere strandvakantie naar toe te gaan. En buiten dat er genoeg hotels in het centrum zijn gevestigd kun je ook logeren in één van de vele hotels aan het strand.

Mercado Atarazanas

Mercado Atarazanas
Een hele bekende bezienswaardigheid in Málaga is de overdekte markt, Mercado Atarazanas. Hier kun je terecht voor al je verse producten. Van vis, vlees, groente en fruit, je kunt het hier allemaal kopen. Je zult hier dan ook veel Malagueños tegenkomen die hier naartoe gaan om hun boodschappen te halen. Ook als je niets nodig hebt is het Mercado Atarazanas leuk om te bezoeken, het gebouw trekt alleen al je aandacht vanwege de mooie en bijzondere uitstraling. Als je de markt in loopt zie je dat deze is onderverdeeld in 3 hallen. Er is een hal waar je terecht kunt voor verse vis, één voor vlees en er is een hal voor groente en fruit. Als je van al dat eten trekt heb gekregen dan kun je er ook terecht voor een lekkere tapas met een lekker koud wijntje.

Eten in Málaga

Cortijo de Pepe
Als je in Málaga bent wil je natuurlijk ook lekker eten en het liefst met een leuk uitzicht. In deze stad kun je op zoveel plaatsen terecht om lekker te eten, zowel aan het strand als in het centrum van Málaga. Een aanrader als je tapas wilt eten is Cortijo de Pepe, deze is gevestigd aan het Plaza Merced 2. Vlakbij het geboortehuis van Picasso. Een ander restaurant waar je lekker kunt eten en bovendien gezellig kunt zitten is Bodega bar El Pimpi. Dit kent iedereen die bekend is in Málaga, je kunt hier zowel binnen als buiten eten. Als het mooi weer is bestaat de kans dat je even moet wachten tot er plek is. Antonio Banderas is overigens mede-eigenaar van Bodega bar El Pimpi.

Estadio La Rosaleda

Estadio La Rosaleda
Ben jij een voetballiefhebber? Dan is een bezoek aan het Estadio La Rosaleda van Malaga CF zeker een aanrader. Je kunt kaartjes kopen voor een rondleiding welke erg uitgebreid is en waar je echt heel veel van Malaga CF te zien krijgt. Je mag de kleedkamer en de persruimte in en uiteraard mag je even het veld op. Ondanks dat Malaga CF dit jaar zal degraderen uit de Primera División is het toch erg leuk om het stadion van deze club eens te bezoeken.

We hopen dat je na het lezen van deze ‘must-sees’ voor Málaga veel plezier zult beleven in deze stad. Buiten de tips welke we hierboven hebben beschreven zijn er nog genoeg musea, winkelcentra, pleinen en bijzondere plekken te vinden in Málaga.