Het Alcazaba Malaga moet je gezien hebben


Ga je binnenkort op een stedentrip of een vakantie naar het mooie Malaga in Spanje? Dan heb je geluk. Want in Malaga is heel veel te zien en te doen. Je kunt er genieten van kunst in het grote Picasso Museum en de mooie kathedraal van Malaga bezichtigen. Ook kun je heerlijk relaxen aan één van de mooie stranden die deze stad rijk is. En in de vele restaurants kun je genieten van de lekkerste specialiteiten uit Andalusië. En voor de liefhebbers van historie is er ook heel wat te beleven in het mooie Malaga.

Teatro Romano
Zo kun je bijvoorbeeld het mooie Teatro Romano bezichtigen. Dit is een Romeins theater wat in de 1e eeuw v. Christus werd gebouwd in opdracht van de beroemde Romeinse keizer Caesar Augustus. Pas in de jaren vijftig van de vorige eeuw werd dit theater bij toeval herontdekt. Sinds 2011 is het theater geopend voor het publiek. Vlakbij het theater vindt je nog een heel interessante en belangrijk historische bezienswaardigheid die je echt niet mag overslaan tijdens je bezoek aan Malaga: het Alcazaba Malaga.

Het Alcazaba bezichtigen

Het Alcazaba Malaga is een van oorsprong Moors fort. Dit fort is gebouwd tussen de 9e en de 11e eeuw tegen de helling van een berg, de Gibralfaro. Het fort is goed bewaard gebleven en binnen de muren vindt je Moorse paleizen met daarin een doolhof van gangen en kamers. Ook kun je er wandelen door de prachtig aangelegde tuinen. Alles in dit fort is voorzien van prachtige mozaïeken, Arabische teksten en andere versieringen. De Moren hadden een goed ontwikkeld irrigatiesysteem, en ook dit vindt je terug in dit fort. Verder is er nog een interessant museum binnen de muren van dit fort. Hier kun je een grote hoeveelheid archeologische vondsten uit de Moorse periode bewonderen. Vanaf de vestingmuren kun je genieten van een spectaculair uitzicht over de stad en de haven van Malaga.

Toegankelijkheid Alcazaba

Het Alcazaba is misschien wel de nummer één bezienswaardigheid van Malaga. Of je nu van historie houdt of niet, je moet dit fort zeker gezien hebben. Gelukkig is het fort goed toegankelijk voor het publiek. Vanaf het Teatro Romano kun je eenvoudig omhoog lopen naar de ingang. Ben je iets minder goed ter been? Geen enkel probleem. Bij het stadhuis vindt je een lift die je in no-time naar boven brengt.

Entreeprijzen

Een toegangskaartje voor het Alcazaba koop je voor €2,20 per persoon. Als je naast het Alcazaba ook het Gibralfaro kasteel wilt bezichtigen kun je een combinatiekaartje kopen. Dit kost je ongeveer €3,55. De toegangsprijzen van het Alcazaba zijn al relatief laag, maar als je echt wilt besparen tijdens je vakantie kun je ook op zondag een bezoekje brengen aan het Alcazaba. Iedere zondag is het Alcazaba na 2 uur ’s middags gratis toegankelijk voor het publiek. Nu heb je zeker geen excuus meer om een bezoekje aan het Alcazaba over te slaan.