El Pimpi Malaga: Waar je echt gegeten moet hebben

El Pimpi

Veel Spaanser dan tapas wordt het niet. De meeste mensen die een bezoek brengen aan Spanje zullen dan ook ongetwijfeld een tapasbar bezoeken. Cultuur moet je immers ook proeven. Alleen is de ene tapasbar de andere niet. Wie in Malaga over straat loopt zal al snel merken dat men aan tapas geen gebrek heeft, maar hoe weet je nou welk restaurant de moeite waard is en welke je moet overslaan?

Bodega bar El Pimpi


Laten we hier kort over zijn: Bodega bar El Pimpi is een begrip in Malaga en waarschijnlijk de meest beroemde tapasbar van de stad. Eigenlijk is een bezoek aan Malaga niet compleet zonder een bezoek aan dit sfeervolle restaurant. Gelegen aan de bekende Calla Granada is deze tapasbar centraal gelegen en dus makkelijk te bereiken.

Niet alleen het eten proef je


Het proeven van een cultuur doe je niet alleen met smaakpapillen. Juist daarom is Bodega bar El Pimpi zo’n levensverrijkende ervaring. Wie het restaurant betreedt omringt zich met een overvloed aan Spaanse cultuur. Het 18e eeuwse gebouw geniet een historische authenticiteit zoals je die tegenwoordig nog maar weinig tegenkomt. Sterker nog, het interieur van deze beroemde plek is de afgelopen 150 jaar nagenoeg onveranderd gebleven.

Historie
De historie maakt van deze plek zo’n trekpleister. Bodega bar El Pimpi is dan ook erg trots op haar plek in Malaga, getuige onder andere de vele foto’s die binnen hangen, foto’s van beroemdheden die deze plek bezocht hebben.

Eten met uitzicht


Lijkt het je lekker om in de warme, Mediterrane avondzon uitgebreid na te tafelen met een drankje en een prachtig uitzicht? Het achterterras van El Pimpi is een begrip in Malaga, en terecht. Dit prachtige terras heeft uitzicht op het beroemde Romeinse theater en het Alcazaba Fort. Het is een heerlijke plek om met vrienden, familie, of misschien wel met mensen die je net hebt leren kennen, bij te komen van een lange dag.

Je bent écht even in Spanje


Het leuke van een plek zoals Bodega bar El Pimpi is dat het behalve toeristen ook veel lokale bewoners aantrekt. Vooral in de avonduren wordt het hier erg druk. Als je wilt weten hoe het is om in Spanje te zijn, breng dan ’s avonds een bezoek aan deze bar. Je zal merken dat je even helemaal opgaat in de Spaanse cultuur.

Zelfs het eten is lekker


Door de prachtige omgeving en warme sfeer zouden we bijna vergeten dat het eten ook heel erg lekker is. Spanje kan hier met alle zintuigen geproefd worden, maar natuurlijk is het wel belangrijk dat het eten lekker is. Maak je geen zorgen. Bodega bar El Pimpi is niet voor niets de bekendste tapasbar van Malaga. Het grootste argument om hier een keer een bezoek te brengen is dan ook dat El Pimpi ook onder de lokale bevolking al generaties lang populair is.

Ga je vooral voor de smaak, bezoek deze tapasbar dan in de ochtend of middag. Wil je behalve smaak ook een flinke dosis cultuur proeven, ga dan in de avonduren, wanneer het eigenlijk altijd druk is.

Openingstijden:
Bodega bar El Pimpi is elke dag geopend van 10:00 ’s ochtends tot 03:00 uur ’s nachts.