Wat Malaga zo lekker maakt

Als er iets is waar Nederlanders goed in zijn dan is het wel klagen over het weer. Op zich niet zo verwonderlijk, want ons kikkerlandje heeft het qua klimaat niet echt getroffen. Het is dan ook niet meer dan logisch dat we regelmatig de zon opzoeken.

De zon in Malaga


Vandaar dat steeds meer mensen Malaga ontdekken als oplossing. De zon is in Malaga natuurlijk niet minder heet dan op andere warme plekken, maar daar staat tegenover dat de koele Mediterrane wind de stad het gehele jaar door van een soort natuurlijke airconditioning voorziet. Dat maakt Malaga zo lekker.

Zelfs in het midden van de zomer genieten de mensen in Malaga van de koele bries die vanuit de Middellandse Zee over de stad heenwaait. Dit maakt de stad behalve voor strandvakanties ook uitermate geschikt voor mensen die een en ander willen zien op hun vakantie. Of je nou door de vele winkelstraten wandelt of buiten de stad de bergen opzoekt, je zal merken dat het klimaat van Malaga altijd voor een zeker comfort zorgt.

Ook in de winter is het lekker


Waar de wind in de zomermaanden voor verkoeling zorgt, zijn het de bergen die in de wintermaanden de stad relatief warm houden. De bergen die Malaga omgeven, houden in deze tijd van het jaar de koude luchtstromen uit het noorden tegen. Zo is deze stad eigenlijk het hele jaar door beschermd in een soort coconnetje van lekker weer, niet te warm, niet te koud, maar precies goed om lekker van het leven te genieten.

Even niet meer klagen


Heb je zin om even de warmte op je huid te voelen zonder dat je T-shirt meteen klam wordt? Lijkt het je leuk om onder een strakblauwe hemel een stad te leren kennen, te winkelen, lekker uit eten te gaan, zonder dat je telkens het gevoel hebt dat je uitdroogt? Kortom, lijkt het je leuk om even niet meer over het weer te hoeven klagen? Je zal merken dat je je wat dat betreft helemaal thuis zal voelen in Malaga. Niet voor niets zijn er in de laatste jaren steeds meer Europeanen verhuisd naar deze Spaanse stad, die misschien wel het lekkerste klimaat van heel Europa heeft.

Altijd lekker weer


Je zou kunnen stellen dat het in Malaga eigenlijk altijd lekker weer is, ongeacht het seizoen. Dit maakt het uniek en is waarschijnlijk een van de belangrijkste redenen dat het zo’n gewilde bestemming is. Zelfs in de winter is het er aangenaam en zeer geschikt voor mensen die de drukte willen ontvluchten. Kortom, wat Malaga zo lekker maakt is dat het er altijd lekker voelt, niet te warm, niet te koud, maar precies goed.