Malaga: 3000 jaar in één dag

“A good traveler has no fixed plans and is not intent on arriving,” zo luidt een beroemde Chinese wijsheid. Het is een gedachte die je gerust ter harte kan nemen wanneer je Malaga wil ontdekken.

Wist je dat Malaga één van de oudste steden ter wereld is? Wanneer je door de stad loopt, bedenk dan dat er op deze plek 3000 jaar geleden ook al mensen leefden en dat er letterlijk al duizenden jaren schepen aanmeren in de haven waar de Malaguenos terecht zo trots op zijn.

Overal geschiedenis


Wat Malaga zo mooi maakt is dat je overal een stukje geschiedenis ziet, ongeacht waar je kijkt. Of het nou het bekende Romeinse theater is (herontdekt in de jaren ’50 van de 20ste eeuw), de Moorse architectuur van latere tijden, de gemengde stijlen van de beroemde Kathedraal Malaga of de moderne haven en toeristische stranden van tegenwoordig, deze stad is een en al historie.

Laat je verrassen


Hoewel je een stedentrip heel goed van tevoren kunt plannen en precies in kaart kan brengen welke bezienswaardigheden je wilt bezoeken, is Malaga een ideale plek om je te laten verrassen. Laat de kaart even voor wat het is en begin gewoon een wandeling. Je zal merken dat Malaga niet snel gaat vervelen. Waar je ook bent, je bent getuige van een stukje geschiedenis. Wie een dagje door Malaga slentert, loopt in wezen door een groot openluchtmuseum.

Natuurlijk zijn er de bekende plekken en musea die je in elke gids tegenkomt. Echter als je langer dan een paar dagen in deze stad verblijft is het juist leuk om de geijkte trekpleisters eens te laten voor wat ze zijn.

Doe de deur achter je dicht en…


Durf je het aan, om gewoon eens zonder een strak plan je hotel te verlaten en te proeven wat Malaga je te bieden heeft? Laat je maar eens leiden door de vele smalle en kronkelende straten. Ga eens een restaurantje in dat er lekker knus en authentiek uitziet. Elke plek vertelt weer zijn eigen verhaal. Of misschien raak je zelfs wel in gesprek met een van de vele vriendelijke bewoners en proef je zo het échte Andalusië.

Het zachte klimaat, de aardige mensen en de rijkdom van het verleden


Wie door Malaga loopt, legt in één dag 3000 jaar af. Er zijn weinig plekken op de wereld waar zoveel geschiedenis op één plek terug te vinden is. Een wandeling door de stad biedt je een unieke mozaïek van cultuur, klimaat en smaak, een ervaring die je niet snel zal vergeten.

Maak de dag compleet met…


Cultuur is leuk. Ontdekken is leuk. Maar wat is er nou leuker dan een ontdekkingsreis afsluiten met een verfrissende duik in de zee? Wat is er heerlijker om alle indrukken te laten bezinken in het verkoelende Mediterrane water? Het allerleukste van een stad als Malaga is misschien wel het feit dat pure ontspanning zich altijd op loopafstand bevindt. Het strand is immers nooit ver weg. Zoals je ziet, Malaga is ook heerlijk voor als je eens een dagje geen plannen wil maken.