Fietsen in Malaga iets voor jou?

Even wat anders doen op vakantie

Op vakantie in Malaga is doorgaans bakken in de zon, maar voor veel mensen is fietsen in Malaga een geweldig idee. We hebben voor je gekeken naar fietsmogelijkheden in deze prachtige stad waarbij je sportief maar toch heel gezellig op pad bent. Genieten van het heerlijke klimaat maar toch sportief zijn in de zon. Een oer-hollandse activiteit alleen of met vrienden of familie; de keuze is aan jou. We keken voor jou naar de mogelijkheden voor fietspret in één van de meest gewilde vakantieplaatsen ter wereld.

Voor wie wat anders dan het hotel wil zien

Een vakantie boek je vaak op basis van de luxe van het hotel en het mooie weer. Voor mensen die nog enigszins van bewegen houden is het strand of het zwembad bij het hotel de plek waar ze nog enigszins aan beweging doen. Dat is eigenlijk heel jammer want op die manier zie je niet welk prachtigs de stad Malaga jou te bieden heeft. Alleen het hotel is natuurlijk wel heel beperkt genieten op je vakantieadres. Wil je wel eens wat van de omgeving van jouw hotel zien, dan is de fiets de perfecte manier om je te verplaatsen. Je komt overal, ook op plekken waar geen auto’s komen dus, en er zijn meerdere soorten fietsroutes om te rijden.

Bekijk het centrum van Malaga op de fiets

Malaga is een stad met een enorm rijke historie. Wanneer je in jouw hotelkamer zit zal je dat niet meekrijgen. Wanneer je echter op de fiets stapt en een rit door het oude stadscentrum van Malaga maakt kom je al snel in aanraking met de rijke historie van deze prachtige stad. Je ziet meerdere monumenten onderweg waarbij je weer heel wat opsteekt over de geschiedenis van jouw vakantieplaats. Wie weet is dit wel het moment om te kijken naar een volgend hotel in Malaga voor het volgend jaar.

Fietsen langs de kust

Malaga heeft een prachtige kustlijn, dat is waarschijnlijk ook de reden waarom jij daar bent. Waar je zo niet bij stilstaat is dat je ook nog wat anders kan doen dan luieren met je handdoek op het strand. Je kan bijvoorbeeld ook op de fiets stappen. Malaga heeft namelijk een zeer mooi bestrate boulevard waar je een geweldig uitzicht hebt over de zee en de diverse hotels en mooie panden die er langs de kust staan gebouwd. Je vindt er authentieke restaurantjes waar je kan stoppen voor een heerlijke maaltijd. De wind waait door je haren en onderweg praat je gezellig met je fietsgezelschap.

Een heerlijke onderbreking van een strandvakantie en wellicht een geweldig idee voor een volgende vakantie. Er zijn namelijk een aantal reisorganisaties die fietsvakanties aanbieden in Malaga. Je reist dan met een groep en maakt onderweg tussenstops in campings en/of hotels. Jij bepaalt hoe luxe je het op de aankomstlocatie wil hebben. Een fiets huur je in dat geval van de reisorganisatie waardoor je eigen fiets gewoon thuis mag blijven. Ga jij fietsen tijdens een hotelvakantie, dan huur je een fiets bij het hotel.