De haven van Malaga

Malaga staat bekend om zijn historische autovrije binnenstad en de vele bezienswaardigheden, het lekkere eten en de vriendelijke inwoners. Maar sinds 2001 is er nog een hotspot welke je niet mag missen. Toen zijn namelijk Muelle Uno en Dos geopend in de haven van Malaga. Je kunt hier heerlijk lopen terwijl je een prachtig uitzicht hebt over de zee en de haven van Malaga. Als je in de haven van Malaga bent geweest snap je waarom de Malagueños hier zo trots op zijn.

Eén van de oudste havens ter wereld
De haven behoort tot één van de oudste ter wereld ruim 3.000 jaar geleden werd ze namelijk al gesticht.
Vissersbootjes en grote cruiseschepen weten de haven inmiddels in grote getale te vinden. Tegenwoordig komen er steeds meer grote cruiseschepen de haven van Malaga binnen. Het komt dan ook steeds vaker voor dat er duizenden passagiers vanuit de haven het centrum van Malaga inlopen.

Muelle Uno en Dos

Als je vanuit het centrum naar de haven komt, loop je eerst over Muelle Dos. Je loopt hiervandaan zo Muelle Uno op welke 500 meter lang is en eindigt bij de witte vuurtoren. Muelle Uno wordt ook veel gebruikt om een lekkere wandeling te maken. Langs de boulevard staan overal bankjes zodat je ook nog even in het zonnetje kan zitten. Je kunt hier ook eten en een drankje doen in de vele restaurants welke hier gevestigd zijn en waarvandaan je een mooi uitzicht hebt over de haven. Loop je Muelle Uno helemaal uit dan kom je op het bekendste strand van Malaga namelijk Malagueta. Aan het meest luxueuze gedeelte van Muelle Uno is een Michelin-sterrenstaurant (Jose Carlos Garcia’s) te vinden. Dit gedeelte is vernoemd naar Ricardo Gross welke uit een succesvolle handelaarsfamilie komt.

Winkelen in de haven

Als je van winkelen houdt dan kun je je hart ophalen in Malaga. Zelfs langs de boulevard in de haven zijn er 60 winkels gevestigd waar je leuk kunt winkelen. Het winkelgebied is in 2011 geopend en beslaat een oppervlakte van 14.000m2. Mocht je met de auto naar de haven komen dan is er onder Muelle Uno een parkeergarage waar meer dan 1000 auto’s in kunnen. Als je dus uitgewinkeld bent in het centrum van Malaga dan loop je zo de haven in om even verder te shoppen.

Website Muelle Uno

Centre Pompidou Málaga

Heel bijzonder is het dat in de haven van Malaga het Centre Pompidou Málaga is gevestigd. Centre Pompidou Málaga is de eerste buitenlandse dependance van dit beroemde museum uit Parijs. Museum Pompidou heeft een kubus achtige uitstraling de naam van het gebouw heet dan ook El Cubo en met zijn vele kleuren kun je niet om dit museum heen. Eerder was het de bedoeling om op deze plek een parkeergarage of een supermarkt te bouwen. Uiteindelijk is er gekozen voor het Centre Pompidou Málaga wat een mooie toevoeging is voor deze geweldige stad.

Openingstijden Pompidou Málaga

16 september t/m 14 juni van 9.30 tot 22.00 uur

15 juni t/m 15 september van 11.00 tot 22.00 uur

Op dinsdag is het Centre Pompidou Málaga gesloten.

Entree Pompidou Málaga

toegang tot de vaste collectie € 7,-
toegang tot de wisselende collectie € 4,-
vaste + wisselende collectie € 9,-
tot 18 jaar gratis toegang

Zondag vanaf 16.00 uur tot sluitingstijd mag je het Pompidou Málaga gratis bezoeken.