Kathedraal van Malaga

Als je in Malaga bent dan kun je niet om de kathedraal heen. De kathedraal ligt aan het plein “Plaza del Obispo”, je ziet de kathedraal van Malaga overal bovenuit en zeker in de avond is deze prachtig verlicht. In 1528 is men begonnen met de bouw, dit was net na de verovering van Malaga door de christenen. Voordat de bouw van de kathedraal begon stond er een moskee, deze is vernietigd nadat de Moren waren verslagen.

Verschillende bouwstijlen
De reden dat de kathedraal verschillende bouwstijlen heeft zoals een Gotisch fundament, Renaissance gevels en Barok torens is dat de bouw pas in 1782 klaar was. In deze twee eeuwen zijn er dus verschillende bouwstijlen gebruikt. Eigenlijk zouden er twee torens gebouwd worden maar door het gebrek aan financiële middelen is het er bij één gebleven. Om die reden wordt de kathedraal van Malaga ook wel La Manquita genoemd en dit betekent de éénarmige dame. De bouw is meerdere keren helemaal stilgelegd wegens geldgebrek.

La Santa Iglesia Cathedral Basilica de la Encarnación

La Santa Iglesia Cathedral Basilica de la Encarnación is de volledige naam van de kathedraal. De kathedraal van Malaga is wel één van de grootste bezienswaardigheden van deze stad. Als je naar Malaga toe gaat dan moet je zeker de kathedraal gaan bezoeken. Want niet alleen de buitenkant ziet er prachtig uit, ook het interieur welke helemaal in de renaissance-stijl is gemaakt is indrukwekkend. De gevel is verdeeld in 2 verdiepingen en is in barok-stijl. De toren is 84 meter hoog en hiermee is de kathedraal de op één na hoogste van Andalusië. Binnen in de kathedraal zijn verschillende kunstwerken te bewonderen.

Het dak van de kathedraal
Vanaf mei 2015 is het mogelijk om het dak van de kathedraal op te gaan. Je kunt hier een rondleiding krijgen met een Spaanse gids. Het uitzicht vanaf het dak is spectaculair te noemen. Het is dan ook zeker aan te raden om met deze rondleiding welke 1 uur duurt mee te gaan. De rondleiding kost €6,- en voor de late rondleiding en in het weekend betaal je €10,-.

Adres: Calle Molina Lario 9
Openingstijden: ma t/m vr: 10.00-18.00 uur. Za: 10.00-17.00 uur. Op zondag gesloten.
Entree: € 6,-