Mei in Malaga

Ben je in de maand mei in Malaga? En vraag je je af wat er te doen is in de maand mei? We kunnen je zeggen net als in iedere maand is er ook deze maand genoeg te doen in Malaga. Het hoogtepunt is misschien wel La Noche en Blanco welke op zaterdag 20 mei van 19.00 tot 02.00 uur zal plaats vinden. Ieder jaar is deze cultuurnacht een ware publiekstrekker.

Noche en Blanco

Tijdens La Noche en Blanco openen alle musea gratis of tegen sterk gereduceerd tarief hun deuren. Als je dus nog enkele musea wilt bezichtigen en je bent op 20 mei in Malaga dan is dit je kans. Bovendien staat de hele stad in het teken van de cultuurnacht. Op straat worden gratis concerten gegeven en overal kun je genieten van het straattheater. Kunstenaars en dansers bevolken de binnenstad van Malaga. De stad heeft voor cultuurliefhebbers veel te bieden, daarom is deze cultuurnacht ook zo leuk om mee te maken.

18 mei museumdag

Op 18 mei is het internationale museumdag, in cultuurstad Malaga openen op deze donderdag de musea gratis hun deuren. Ben je dus in de periode van 18 tot 21 mei in Malaga dan pak je toch even 2 cultuurevenementen mee.

Markten in Mei

Ben je nou geen cultuurliefhebber dan zijn er in de maand mei ook nog enkele straatmarkten welke je kunt bezoeken. Op zondag 28 mei kun je 2 markten in Malaga bezoeken. In het centrum kun je terecht op het Plaza de la Merced deze markt staat op 28 mei van 11:00 tot 19:00 uur. De andere markt welke je op 28 mei kunt bezoeken staat langs het strand Paseo Marítimo de la Malagueta. Je kunt hier terecht van 10:00 tot 18:00 uur.

Mei is een heerlijke maand om Malaga te bezoeken, het weer is perfect om het één en ander te ondernemen. Het is nog niet te warm maar de kans dat je al op het strand kunt liggen is wel ruimschoots aanwezig. In de maand mei boeken dan ook veel mensen een stedentrip naar deze geweldige zuid-Spaanse stad. Mocht je een dagje wat minder weer hebben dan zijn er ook altijd genoeg dingen te ondernemen. Zoals je weet kun je goed winkelen in Malaga zowel in het gezellige centrum van de stad als in Larios Centro Mall, Muelle Uno en Plaza Mayor.