Calle Granada: Malaga in 500 meter

Bijna elke stad heeft wel zo’n straat waar je eigenlijk niet omheen kunt, zo’n ader waar je om een of andere reden altijd weer uitkomt, een plek vanwaar je altijd weer de weg naar je hotel kunt vinden. Voor Malaga is dat de Calle Granada.

Calle Granada is een soort Kalverstraat


Wat de Kalverstraat is voor Amsterdam, dat is de Calle Granada misschien wel voor Malaga. Voor wie zin heeft in een vermakelijk, overzichtelijk en niet te lang stedentripje is het zeker aan te raden de 500 meter lange Calle Granada af te struinen. Je zou kunnen stellen dat deze straat een soort kaleidoscoop is van hetgeen Malaga en Andalusië te bieden hebben.

Winkels in overvloed


Om te beginnen ontbreekt het deze historische straat geenszins aan shopgelegenheden. Wie eens even lekker een dagje mooie dingen wilt kopen kan zijn hart hier ophalen. De sfeer wordt er bovendien alleen maar leuker op gemaakt door de vele straatverkopers die je vriendelijk hun lekkernijen aanbieden.

Ben je moe van het winkelen, dan is het tijd voor een lekker hapje of drankje. Is het een warme zomerse dag en ben je toe aan wat verfrissing? Wie over de de Calle Granada wandelt ontkomt niet aan de vele ijssalons waar je met het heerlijk authentieke schepijs de zomer kunt trotseren. Of heb je trek in iets stevigers? Geen probleem. Voor de stevige trek kun je terecht bij de vele tapasbars die aan de Calle Granada gevestigd zijn, waaronder ook de bekende Bodega bar El Pimpi, die algemeen bekend staat als Malaga’s beste tapasbar.

Even op adem komen


Wat de Calle Granada zo leuk maakt is misschien niet eens zozeer de vele winkels en het lekkere eten, maar het uiterlijk van de straat zelf. Als je lekker hebt gewinkeld en een voldaan gevoel hebt van het lekkere eten, kom dan op adem door de rijkdom van de omgeving in je op te nemen.

Om te beginnen is de Calle Granada op de meeste plekken erg smal en daardoor ongelooflijk knus. Dit effect wordt versterkt doordat de straat zich als een rivier door de stad kronkelt. Je proeft als het ware de historie die deze straat ademt, een straat die duidelijk stamt uit een tijd dat er nog geen auto’s waren. Met name de smalle gedeeltes zijn een verwijzing naar de Moorse tijd, iets wat je ook terugziet als je omhoog kijkt en de unieke bouwstijl in je opneemt.

Makkelijk te doen


Met zijn 500 meter is de Calle Granada makkelijk te doen. Eventueel kun je nog een kijkje nemen in de vele zijstraatjes die zich van deze gezellige winkelstraat afsplitsen. Daarnaast zul je merken dat veel belangrijke bezienswaardigheden in Malaga zich op steenworp afstand van de Calle Granada bevinden. Zo is een bezoek aan het beroemde Picasso museum perfect te combineren met een wandeling langs deze winkelstraat.
 Als je Malaga wilt leren kennen, dan is de Calle Granada een goede plek om te beginnen: Overzichtelijk, makkelijk te vinden, gezellig, lekker en de perfecte manier om kennis te maken met de plaatselijke cultuur.