Top 5 Malaga bezienswaardigheden


Een stedentrip naar Malaga is altijd een goede keus. Malaga is misschien niet zo groot en bekend als Parijs, Londen of Barcelona, maar heeft minstens zoveel te bieden. Malaga is namelijk een hele interessante stad met een leuke mix van oude en nieuwe gebouwen. Er wonen veel studenten en kunstenaars wat deze stad een artistiek sfeertje geeft. Houd je van kunst? Dan is Malaga de stad die je niet wilt missen. Er zijn vele kunstmusea en leuke galerieën die je vooral eens moet bezoeken. Maar Malaga heeft meer te bieden. Wij geven je onze top 5 van Malaga bezienswaardigheden die niet mogen ontbreken op je lijstje.

Museo Picasso

De grote kunstenaar Pablo Picasso werd geboren in de stad Malaga. Een stedentrip naar Malaga is daarom niet compleet zonder een bezoekje aan het museum over Picasso, het Museo Picasso. In dit grote museum vindt je een enorme verzameling van zijn kunstwerken. Van schilderijen tot keramiek en sculpturen. Ook het 16e eeuwse paleis waarin het museum zich bevindt is de moeite van het bezichtigen waard. In de kelder vindt je de 2000 jaar oude restanten van een nederzetting.

Teatro Romano

Malaga is een stad met een lange geschiedenis. Dit zie je terug in de historische overblijfselen die er te vinden zijn. Neem bijvoorbeeld het Teatro Romano, het Romeinse theater wat dateert uit 100 jaar v. Chr. Dit theater werd nog in opdracht van de beroemde Romeinse keizer Caesar Augustus gebouwd. Tot in de derde eeuw is het theater actief gebruikt, eerst door de Romeinen en later door de Moren. Daarna is het in vergetelheid geraakt en pas in 1951 weer ontdekt toen men tuinen aan wilde leggen. De tuinen zijn er nooit gekomen maar het theater is in zijn geheel opgegraven en sinds 2011 voor het publiek geopend.

Kathedraal van Malaga

Het symbool van de stad Malaga is de grote Kathedraal die je vindt in het oude centrum. Dit imposante kerkgebouw werd gebouwd tussen de 16e en de 18e eeuw. Wegens geldgebrek werd de bouw regelmatig uitgesteld. De charme hiervan is dat je vele bouwstijlen terugvindt in deze kathedraal, zowel in het exterieur als in het interieur.

Alcazaba & Gibralfaro

Alcazaba is een beroemd fort wat rond de 11e eeuw werd gebouwd. In het fort zelf bevindt zich een kasteel van Moorse oorsprong. Dit kasteel, ook wel Castillo de Gibralfaro genaamd, werd in de 14e eeuw gebouwd. Zowel het fort als het kasteel zijn de moeite waard om eens te bezichtigen. Je kunt genieten van een prachtig uitzicht op de stad Malaga en je kunt er een groot aantal archeologische vondsten bewonderen.

Parque de Malaga

Langs het oude centrum van Malaga ligt een groot park, het ‘Parque de Málaga’. Als je na een lange dag slenteren en Malaga bezienswaardigheden even op adem wilt komen is dit een perfecte plek. Je kunt hier heerlijk zonnebaden op een kleedje of wandelen langs de beelden en de schitterende tropische planten en bloemen bewonderen.