Malaga, de ideale bestemming voor je stedentripEen stedentrip is heerlijk. Even helemaal weg, een lekker hotel, beetje cultuur snuiven, lekker eten. Maar wat als je inmiddels wel een beetje klaar bent met Parijs, Londen, Valencia of Barcelona? Dan ga je naar Malaga. Want ook in deze Spaanse stad kun je een geweldige tijd hebben. Wij geven je vijf redenen waarom deze stad de ideale bestemming is voor je volgende stedentrip.

De stad heeft een bruisende en artistieke sfeer

Malaga is een stad met veel gezichten. Je vindt er zowel historische gebouwen als zeer moderne architectuur. Er wonen veel studenten en kunstenaars, en dit zorgt voor een fijne artistieke sfeer. Je ziet dit terug in de vele hippe restaurants en bijzondere winkeltjes. De stad bruist aan alle kanten en je kunt heerlijk flaneren door de vele gezellige winkelstraten van de stad. Kortom: Malaga biedt een verfrissende mix van oud en nieuw die je beslist eens moet ervaren.

Je vindt er de schitterende Kathedraal van Malaga

Malaga is een stad met veel historie. Er zijn talloze musea gewijd aan de geschiedenis van de stad en er zijn heel wat interessante bezienswaardigheden. Het voornaamste voorbeeld hiervan is de Kathedraal van Malaga. Deze kathedraal is misschien niet de oudste die je ooit hebt gezien, maar is niettemin een pareltje, zowel van binnen als van buiten. Je kunt er uren in ronddwalen en je vergapen aan de beelden, glas-in-lood-ramen en adembenemende schilderingen. De kathedraal is hét symbool van Malaga en mag dus zeker niet op jouw to do-list ontbreken.

Je kunt het Picasso Museum bezoeken

Malaga is de geboortestad van de wereldberoemde kunstenaar Picasso. En tijdens je stedentrip aan Malaga moet je dus zeker een bezoekje brengen aan het Picasso Museum, oftewel het ‘Museo Picasso’. In het museum vindt je een grote collectie van zijn werk, uiteenlopend van schilderijen en sculpturen tot keramiek. Ook het gebouw waarin het museum is gehuisvest is bijzonder te noemen. Dit is namelijk een 16e eeuws paleis. Maar dat is nog niet alles. In de kelder vindt je de restanten van een meer dan tweeduizend jaar oude nederzetting.

Malaga is een centrum voor de kunst

We noemden al de vele kunstenaars die in Malaga wonen. Dit is geen toeval. Malaga staat bekend als een echt culturele stad waar veel aandacht is voor kunst. Er zijn vele musea gewijd aan moderne kunst en als je graag galerieën bezoekt, kun je hier heel wat leuke en interessante exposities bekijken.

Het openbaar vervoer is hypermodern

Het openbaar vervoer in Malaga is erg goed. Malaga heeft jaren gewerkt aan een nieuw en hypermodern metronetwerk. Het is nu mogelijk om ruim 12 kilometer langs 17 stations te rijden. En dat alles in hoog tempo. Je kunt nu dus gerust kiezen voor een wat goedkopere accommodatie buiten het centrum. Er zit altijd wel een halte in de buurt van jouw hotel. En dankzij de goede en snelle metroverbinding ben je in no-time in het hartje van Malaga.