Malaga Airport

Malaga Airport is de belangrijkste luchthaven voor de Spaanse Costa del Sol. De naam van het vliegveld is voluit en op zijn Spaans: ‘Aeropuerto de Málaga-Costa del Sol. Het vliegveld ligt op 8 kilometer rijden van Malaga en is daarom een voor de hand liggende luchthaven voor iedereen die richting Malaga reist. Op Malaga Airport worden jaarlijks tussen de 12 en 13 miljoen passagiers verwerkt. Er zijn 2 startbanen, 2 landingsbanen en drie passagiersterminals. Vanaf Malaga Airport vertrekken vliegtuigen naar ruim 60 landen.

Vluchten vanaf Nederland naar Malaga Airport

Vanaf Nederland is het mogelijk om dagelijks rechtstreeks naar de luchthaven Malaga te vliegen. Luchtvaartmaatschappijen die rechtstreeks vanaf Nederland naar Malaga Airport vliegen zijn Transavia, Vueling en Ryanair. Lang duurt de vlucht niet, in hooguit drie uur arriveer je al op de luchthaven van Malaga.

Het openbaar vervoer van en naar Malaga airport

Eenmaal geland op de luchthaven van Malaga wil je natuurlijk zo snel mogelijk naar het centrum van Malaga. Het beste kun je hiervoor het openbaar vervoer nemen. Gelukkig is dit hier prima georganiseerd. Er rijden zowel bussen als treinen naar het hartje van Malaga. De bussen vertrekken voor de aankomsthal. Je kiest voor lijn C19 of lijn 75. Lijn C19 vertrekt iedere 25 minuten richting het centrum. Je stapt uit bij halte Muelle de Heredia. De rit duurt ongeveer 25 minuten. Lijn 75 rijdt eveneens om de 25 minuten. De haltes waar je uit kunt stappen zijn Paseo del Parque en Alameda Principal.

Beide haltes liggen midden in het centrum. Een enkele reis kost rond de 3 Euro en een kaartje koop je in de bus bij de chauffeur. Sneller én goedkoper is echter de trein. Vanaf het vliegveld is er een uitstekende treinverbinding naar het centrum. Het treinstation vindt je net als het busstation buiten tegenover de aankomsthal. Daar aangekomen neem je trein C1 richting Malaga Centrum. Een enkeltje kost minder dan 2 Euro en binnen 5 minuten ben je al in het stadscentrum.

Een taxi vanaf het vliegveld naar Malaga

Vanaf Malaga Airport kun je ook een taxi nemen. Deze vindt je voor de ingang van de vertrekhal. De ritprijs komt neer op een bedrag van ongeveer 25 Euro. Met de taxi van de luchthaven naar het centrum van Malaga duurt ongeveer een half uur.

Een auto huren op Malaga Airport

De ideale manier om de omgeving van Malaga te verkennen is door een auto te huren. En hier wordt ook grif gebruik van gemaakt. Veel mensen zullen direct na aankomst een auto huren bij één van de vele autoverhuurbedrijven in de aankomsthal. Je vindt hier alle grote autoverhuurbedrijven waaronder ook Sunny Cars Hertz en Avis. Omdat de vraag naar huurauto’s zo groot is, rijden er zelfs bussen naar autoverhuurbedrijven in de directe omgeving. Dat is dus ook altijd nog een optie. Het snelste en goedkoopste is echter om thuis al via internet een auto te reserveren. Eenmaal aangekomen op de luchthaven hoef je dan niet eindeloos in de rij te staan. Je kunt meteen de auto pakken en genieten van je welverdiende vakantie.