Heerlijk winkelen in Malaga

Neem niet teveel bagage mee op vakantie

Vraag een willekeurige toerist wat ze in Malaga het liefste doen; winkelen in Malaga zal dan naast genieten van de zee de meest gehoorde activiteit zijn. Feit is dat een gewaarschuwd mens voor twee telt. Ga je op vakantie naar Malaga, dan is het verstandig om niet teveel bagage met je mee op vakantie te nemen. Jij wil immers niet de fout maken dat je geen ruimte voor je bagage hebt op de terugweg vanaf Malaga. Je wil jezelf niet de gelegenheid ontnemen om in Malaga te gaan winkelen in de vele luxe winkels die deze prachtige stad rijk is.

De winkelstraat of een winkelcentrum

Ga je winkelen in Malaga, dan is het verstandig om even naar het weer te kijken. Hoewel de zon er vrijwel altijd schijnt kan het zo zijn dat er wat regen valt op de dag waarop jij wil gaan winkelen. Het zal voor jou de keuze voor een winkelplek bepalen. Wordt het stralend weer, dan is het uiteraard een geweldig idee om naar een winkelstraat te gaan. In de winkelstraat Calle Marques de Larios vind je prachtige winkels in traditionele panden. Je vindt er een unieke verzameling aan speciaalzaakjes en alle lokale bijzonderheden tref je daar in de winkel. De winkels worden afgewisseld met restaurantjes en terrasjes waar je kunt gaan zitten om even bij te komen van alle indrukken. Het centrum van Malaga is dan ook de plek bij uitstek om dat mooie souvenir als herinnering aan een speciale vakantie te kopen.

Kijk bij de luxe merken in het winkelcentrum

Valt het weer wat tegen op de dag dat jij gaat winkelen of houd je niet zoveel van winkelstraten; kies dan voor één van de mooie winkelcentra die Malaga rijk is. De winkelcentra zijn gigantisch van afmeting; het winkelcentrum Centro Commercial Larios heeft een afmeting van wel 45000 vierkante meter. Je vindt er winkels van alle luxe merken die er te koop zijn. Of je nu gaat winkelen voor exclusieve kleding, dat ene geurtje of juist die mooie designerstas; jij slaagt bij dit geweldige winkelcentrum.

Modern winkelen op de pier

Eind november 2011 werd het geopend en het was gelijk een trekpleister voor de buitenlandse toeristen; oude pier Muelle de la Farola werd omgetoverd tot winkelwalhalla Muelle Uno. Het is een plek waar je winkels aantreft van toonaangevende modemerken zoals Timberland, Lacoste, Tommy Hilfinger, Mango en Diesel. Je treft er naast prachtige winkels ook een keur aan sfeervolle bars en restaurants aan waar je een koel drankje drinkt om een beetje bij te komen van alle indrukken. Je geniet ondertussen van het uitzicht op de haven van Malaga. Winkelen op de pier kan je afwisselen met een bezoek aan museum Pompidou. De naam komt je vast bekend voor; het is namelijk een dependance van het beroemde Pompidou museum in Parijs. Kunst bewonderen van bekende en minder bekende kunstenaars; het kan allemaal op één dag.