Flamenco shows in Malaga

Dans het vuur uit je schoenen

Wie op vakantie gaat kan niet om de vurige flamenco shows in Malaga heen. Dit is namelijk de streek waar het vurige flamenco dansen zijn oorsprong vindt. De danseressen in hun zwierige flamenco jurken met hun zwoele blikken en de stoere mannen in traditionele kleding zijn een belevenis op zich voor een ieder die van dansen houdt.

Je hebt het vast wel eens gezien op televisie; een dansprogramma waarbij een kandidaat zich waagt aan flamenco dans. De jury applaudisseert en benadrukt hoe moeilijk het is om flamenco te dansen. Jij besluit op dat moment dat je wel eens een echte flamenco show wil gaan zien. Dan kan je naar een Nederlands festival gaan, maar er gaat niks boven een show in het land en het gebied van oorsprong van deze vurige dans.

Een hele week flamenco in Malaga

In Andalusië vind je jaarlijks het grote flamenco evenement waar jij als muziekliefhebber je hart kan ophalen. Half augustus vormen de straten van Andalusië het toneel van het Feria de Málaga. Dit is, samen met Semana Santa een toonaangevend feest waarbij de straten zich hullen in muziek. Overal op straat klinkt opzwepende gitaarmuziek en de danseressen vullen het toneel. Als toeschouwer word je meegesleept in het vuur van de danseressen en de muziek. Je hart gaat spontaan sneller slaan en al snel dans je mee op de klanken van een flamenco orkest. Dit is iets wat je absoluut gezien moet hebben. Ben je op een vakantie met je partner of je vriendinnen in Malaga, zorg er dan voor dat jij je dansschoenen in je koffer hebt zitten. Zo’n week flamenco is namelijk iets waar je een heel jaar lang met plezier op kan terugkijken.

Tradities tijdens de flamenco shows in Malaga

Malaga is een stad die bol staat van de tradities. Flamenco dansen is uiteraard één van die tradities, maar rondom het Feria de Málaga kom je nog veel meer tradities tegen. Op de vrijdagavond van tevoren is er een vuurwerk te bewonderen op het strand van La Malagueta. Daarna begint het grote feest op zaterdag met een optocht vanuit het stadhuis en die leidt naar de basiliek. Deze optocht is in feite een kleine bedevaart, een processie, naar de beschermheilige van de stad Malaga. De processie naar Virgen de la Victoria luidt het begin van het grote feest in. De mannen hullen zich in hun mooiste kleren met een rieten hoed en de dames hullen zich in hun flamenco jurken.

Flamenco zover het oog reikt

De hele week lang zie je de hele dag en avond door flamenco uitvoeringen op straat en op terrasjes. Een hapje eten doe je op het plein alwaar je een caseta bezoekt. Dit is één van de vele kraampjes waar je heerlijke tapas kan eten. De zang en dansgroepjes op straat zorgen ervoor dat jij echt het meeste haalt uit jouw vakantie in Malaga; feesten met de lokale bevolking, zon, zee en de vele heerlijke tapas die nergens anders zo lekker smaken.