Ervaar het najaar in Malaga

De herfst wordt een stuk warmer

Elk seizoen heeft zijn charme; het najaar in Malaga is dan ook een seizoen wat je een keer meegemaakt moet hebben. Het is een tijd waarin de lokale bevolking de dikke winterjas weer voor de dag haalt. Onbegrijpelijk in onze ogen want met temperaturen van 20 tot wel 25 graden is het naar onze begrippen nog heerlijk warm. De herfst is het uitgelezen moment om het volle profijt te behalen uit jouw vakantie in Malaga. In de zomermaanden is het vaak zo verzengend heet dat je eigenlijk alleen maar onder een parasol op het strand wil liggen. Je zou haast vergeten dat er ook een prachtige stad is die je absoluut eens moet hebben gezien. De herfst in Malaga is dan ook een perfecte reden voor een bezoekje.

Waarom jij in de herfstvakantie naar Malaga moet gaan

De herfst is het seizoen waarin de bomen hun blad verliezen. Dat is niet heel veel anders in Malaga. De bomen in de prachtige parken verruilen hun groene blad voor vele kleuren bruin, oranje en geel herfstblad. De sfeer op het strand is nog altijd even goed als in de zomermaanden. Er is echter een groot verschil met de zomer; de vele toeristen blijven weg van Malaga waardoor het een stuk rustiger is op het strand. Niet meer rennen voor een strandstoel maar gewoon ontspannen in de zon. Aan de temperaturen zal het niet liggen; die liggen naar Hollandse begrippen lekker hoog. De winkels in het centrum zijn gewoon open en de gastvrije horeca waar Malaga zo om bekend staat draait nog op volle toeren.

Je komt aan veel meer toe in de herfst

In de zomer vergaat je de lust om een rondreis te gaan doen door Andalusië maar in de herfst is dit een veelgemaakte excursie. Je kan met een groep op reis gaan en je laten bijpraten door een lokale gids maar je zou natuurlijk ook zelf op pad kunnen gaan. Dat doe je met een gehuurde auto of een scooter, afhankelijk van hoeveel bewegingsvrijheid je wil hebben. Je kan de kleine dorpjes rondom Malaga eens rustig bezoeken en er de rijke cultuur opsnuiven. Aangezien er geen grote stroom toeristen is in de herfst ben je overal meer dan welkom en heb je een grotere kans om het authentieke rijke leven van Malaga en Andalusië van dichtbij mee te maken.

Gepofte kastanjes voor het echte herfstgevoel

Een traditionele snack die je in de herfst in Malaga kan kopen is gepofte kastanjes. Werkelijk op elke hoek van de straat staan wel een paar kramen waar je deze lekkernij kan kopen. De geur komt je al van verre tegemoet en de smaak doet je denken aan die herfstdagen dat je rondom een knappend haardvuur zat met kastanjes die je buiten had gevonden. Het is een heerlijk zoetige snack die je kan opeten door de schil van de kastanjes af te pellen.

Veel zaken die je op vakantie doet kan je thuis niet zomaar nadoen, maar dit is een traditie die je wel in ere kan houden. Je kan dit doen door tamme kastanjes te zoeken in de natuur om die vervolgens te poffen. Dat doe je bijvoorbeeld in de open haard of op het rooster van de barbecue. Denk eraan dat je enkel tamme kastanjes zoekt en geen wilde exemplaren; die zijn namelijk giftig en zullen een gezondheidsrisico met zich meebrengen. Denk er ook aan dat jij de kastanjes insnijdt voordat je ze poft. Anders zullen ze met een harde klap poffen en daarbij uit het vuur springen. Heerlijk om de herfst in Malaga een klein beetje in huis te halen in Nederland.

Nationale feestdagen in de herfst

De Spanjaarden hebben op 12 oktober hun nationale feestdag. Het ‘Fiesta Nacional de Espana’ is een dag waarop de hele lokale bevolking vrij is. Het is de dag waarop herdacht wordt dat Columbus Amerika ontdekte. Het betekende de enorme uitbreiding van het Spaanse rijk en die dag wordt dan ook nog jaarlijks feestelijk herdacht. Nu moet je niet denken dat het een dag is waarop er allerlei festiviteiten georganiseerd worden. Eigenlijk is het een vrije dag waarop niet echt zoveel wordt gedaan.

Wanneer jij het plan had om naar een museum of een winkelcentrum toe te gaan zal het zomaar zo zijn dat je voor een dichte deur komt te staan. Het is wel een goede gelegenheid om te genieten van de herfstzon op het strand, of op een andere openbare plek. Denk eraan dat de lokale bevolking vrij is en dat het dus behoorlijk druk zal zijn op openbare plekken.