Waarom een weekend Malaga zo heerlijk is

Weekend Malaga

Een weekendje weg is een geweldig idee; toch is een weekend Malaga niet zo heel bekend. Jammer, want zo mis je een geweldige stad en een heerlijk klimaat. Kijk maar eens naar het weerbericht voor het komende weekend. Waarschijnlijk wordt er regenachtig weer met veel bewolking aangekondigd. Je zal een sjaal moeten omdoen om het niet koud te krijgen onder het stappen ’s avonds. Stiekem verlang jij naar je zonnebril en je teenslippers. Ze liggen alweer een poosje ongebruikt in je kast, maar waarom zou je ze niet nog dit weekend tevoorschijn halen? Het hele idee van dit kikkerlandje achter je laten en een weekend zon, zee en zand klinkt heel decadent maar dat hoeft niet zo te zijn.

Een weekendje weg voor een aantrekkelijke prijs

Malaga is een stad die bekend staat om veel zaken; je hebt een prachtig historisch centrum, een geweldig strand en prachtige hotels. De stad staat echter ook bekend om de tarieven van de hotels. Die zijn – zeker buiten het hoogseizoen om – opvallend laag. Verwonderlijk, zeker wanneer jij je bedenkt dat de winter in Malaga eigenlijk net zo aanvoelt als de zomer in Malaga. Je gaat naar een gebied waar een tropisch klimaat heerst, dus je hoeft er niet zoveel voor te doen om wat zonnestralen op te pikken. Jij kan je teenslippers en je strandkleding inpakken want een weekendje Malaga boek je al vanaf 234 euro.

Als je naar Málaga tijdens één van de feestdagen of evenementen gaat dan beleef je helemaal een geweldige tijd in deze prachtige stad.

Een stedentrip met vrienden

Het zou eigenlijk een vaste gewoonte moeten zijn van jou en je vrienden of vriendinnen. Een weekendje weg met z’n allen naar een hotel, waarbij je alle sores van alledag even achter je kan laten. Zo’n weekendje waarin je het vliegtuig pakt en naar een hotel in Malaga reist alwaar jou een prachtige hotelkamer en een zonovergoten strand wacht. Bedenk je goed wat je er allemaal wil gaan doen want zo’n weekend vliegt natuurlijk om.

Cultureel of winkelen

Ga je een weekendje op een stedentrip dan kom je al snel voor een dilemma te staan. Je kan ervoor kiezen om heerlijk te gaan winkelen in een prachtige stad en ’s avonds uitgeteld een terrasje op te zoeken. Je kan er echter ook voor kiezen om een weekend lang cultuur op te snuiven in het historische gedeelte van jullie bestemming. Met Malaga kan je dit alles combineren. Je gaat heerlijk winkelen in bijvoorbeeld het oude centrum van Malaga, de Calle Margues de Larios. Je krijgt dan gelijk een heleboel mee van de rijke historie van Malaga. Een ander kijkje op een goede traditie neem je in de haven van Malaga. Daar is in 2011 in de haven een winkelcentrum geopend waar je de rijkdom van de stad, de oorsprong van de visserij in Malaga en exclusieve modemerken op één locatie vindt. Een weekend in Malaga betekent dus; genieten zonder concessies te hoeven doen.