Waarom Malaga met de kerst zo leuk isWat doe jij in de kerstvakantie
? Denk jij wel eens aan Malaga met de kerst? Wij hebben voor jou gekeken naar de mogelijkheden van een kerstvakantie in Malaga. Naast de zomervakantie is de kerstvakantie een heel gewilde periode om op vakantie te gaan. Het is het tijdstip aan het eind van het jaar waarop jij er met vrienden en/of familie eens gezellig op uit wil trekken. De mogelijkheden met de kerstvakantie zijn ongekend. Dat klinkt wat vreemd maar wanneer je goed kijkt is het eigenlijk zo’n slecht idee nog niet.
 Het weer in Malaga rond de kerst is nog aangenaam en de stad is overal mooi versierd.

Kerstmis vieren onder de palmbomen


Een kerstvakantie in Malaga. Het klinkt als kerstmis vieren onder de palmbomen en dat is het eigenlijk ook. Door het tropische klimaat is Malaga in de wintermaanden nog aantrekkelijk warm. Je hoeft dus absoluut niet je dikke jack mee te nemen wanneer je op vakantie gaat. Sterker nog; met een beetje geluk kan je in je zomerjas buitenlopen in de kerstvakantie. Kom daar maar eens om in een wintersportgebied. Je geniet in Malaga met de kerstmis dus van het mooie weer, net als in de zomer, maar er is absoluut meer te doen. Doe een lichttour in Malaga


Rond het laatste weekend van november na 18:00 uur komt de burgemeester van Malaga persoonlijk de kerstverlichting ontsteken. Een prachtig gezicht en de gehele lokale bevolking is daar doorgaans bij aanwezig. Jij kan er ook bij zijn op dit magische moment waarop historische straatjes in deze geweldige stad opeens een zee van licht worden. Je ziet de stad glanzen als nooit tevoren wanneer de kerstboom op het grote plein en de verlichting in de vele straatjes van Malaga oplicht. Op het Plaza de la Constitución zie je vervolgens een live concert waarbij je van heerlijke muziek kan genieten met een lekker drankje erbij. In de kerstperiode is een lichttour dan ook een onvergetelijke gebeurtenis. De kerstverlichting is tussen 18:00 en 02:00 uur aan; gelegenheid genoeg om het te bewonderen. 


Bezoek een kerstmarkt in Malaga


Denk je aan een bezoek aan een kerstmarkt, dan is Malaga waarschijnlijk ook de laatste plek waar je aan denkt. Toch is ook dit zo’n gek idee nog niet. Het winkelcentrum Muelle Uno in de haven is het toneel waar een gezellige kerstmarkt wordt opgebouwd. Er zijn talloze schitterende stalletjes opgebouwd waar je een prachtig kerstcadeau kan kopen. Bovendien kan je er de heerlijke lokale lekkernijen waar Malaga zo beroemd om is eten. Wil je ook een kerstboulevard bezoeken; kom dan vanaf begin december naar de wandelboulevard van Paseo del Parque. Dat is met recht een kerstmarkt onder de palmbomen. Een sprookjesachtige belevenis die je absoluut meegemaakt moet hebben. Denk je voortaan aan een kerstmarkt, dan denk je dus aan Malaga. Een van de weinige kerstvakantiebestemmingen die jou een weersgarantie geeft.