Op vakantie in de winter naar Malaga

De winter in Malaga is een periode waarin het nog heerlijk is qua temperatuur. Zeker als je het vergelijkt met de natte en koude winters in Nederland. De winter in zuid-Spanje is een fenomeen wat je absoluut een keer meegemaakt moet hebben. De kerstvakantie – voor velen het moment om traditioneel op wintersport vakantie te gaan – kan voor jou juist een goede gelegenheid voor een zonvakantie in Malaga zijn.

Waarom Malaga in de winter een goede optie is

Malaga is een plaats die vooral bekend is vanwege het warme zomerse weer. Op een gemiddelde dag in het hoogseizoen zal de temperatuur al snel boven de 30 graden uitkomen. Als je dus echt van de bezienswaardigheden welke Malaga te bieden heeft wilt genieten dan is een bezoek in de winter een betere optie.

Wil je echt genieten van alles wat Malaga jou te bieden heeft, dan is het dus aan te raden om buiten het hoogseizoen om naar Malaga toe te gaan. De winter biedt jou een unieke kans; je zit in de winterzon achter glas op het strand en kijkt naar de golven terwijl je aan de lunch zit zonder jas aan. Het is een heerlijk moment wat je toch echt een keer moet ervaren wanneer je eens een andere vakantie dan de traditionele wintersportvakantie wil. De obers nemen de tijd voor jou als toerist en de lokale bevolking groet je vriendelijk op straat; wat minder toerisme is lang zo slecht nog niet. In de winter is een vakantie naar Malaga een aanrader.

Wanneer je dan toch liever de ski ’s onderbindt

Ben je toch een fan van de wintersport, dan is er ook niets wat jou weerhoudt om de winter in Malaga door te brengen. Op een afstand van 100 kilometer van Malaga vind je namelijk de Sierra Nevada bergen. Je kan er skiën op prachtige pistes waar de rijken en beroemden der aarde zich verzamelen om op de lange latten te stappen. Er zijn speciale vakanties te boeken naar een wintersportoord in Spanje, waarbij je in een traditioneel Spaans bergdorpje verblijft. In de avonduren zit je aan het haardvuur met heerlijke tapas en rode wijn terwijl je overdag sportief bezig bent. Een wintersport hoeft niet in Oostenrijk of Duitsland plaats te vinden; Spanje is altijd nog een optie voor hen die het niet zo op de kou hebben.

De kerstvakantie in Malaga

Wanneer je aan vakantieperiodes gebonden bent is de kerstvakantie een perfect moment om op stap te gaan naar het buitenland. Voor veel mensen is het gewoonte om naar een wintersportoord te gaan. Wanneer jij houdt van een kerstvakantie die anders dan anders is, is de winter in Malaga een perfecte keuze. De kerst is een periode waarin het centrum van Malaga feestelijk verlicht wordt. Het oude centrum heeft prachtig verlichte straten. De burgemeester van Malaga zal deze kerstverlichting persoonlijk ontsteken waarna er een prachtig feest aanbreekt. De straten blijven tot 02:00 verlicht, en jij kan dus volop genieten van een lichttoer waarbij je de mooiste locaties van de stad ziet.

Vuurwerk
Houd je niet van vuurwerk, dan zit je in Malaga goed met de jaarwisseling. Men houdt er wel van vuurwerk maar dit wordt vooral bij andere feestelijke gelegenheden afgestoken. Het is een periode die wordt gevierd samen met de familie. Op de tafel staat een schaal druiven en dat is met een goede reden. Wanneer de klok 12 uur slaat eet men bij elke klokslag een druif. Dat heeft een belangrijke functie; het staat voor geluk en voorspoed voor het aankomende jaar. Wanneer het nieuwe jaar is ingegaan zal men massaal de straat opgaan om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen.

Praktische tips in de winter

Het mag overdag in Malaga nog redelijk warm aanvoelen met 15 graden celsius; denk eraan dat het in de avonduren behoorlijk fris kan worden. Wanneer de zon weg is, zal het behoorlijk koud aanvoelen op het strand. Het is dan ook zaak dat je een dikkere jas meeneemt voor die momenten. Heb jij je misrekend in het weer en heb je enkel flipflops ingepakt, dan is het altijd een goed idee om één van de vele mooie winkels in Malaga binnen te stappen.