Pleinen in Malaga

Malaga is een heerlijke stad als je van cultuur, bezienswaardigheden, lekker eten en drinken en gezelligheid houdt. En dit heeft ook alles te maken met de binnenstad van Malaga met zijn mooie, gezellige pleinen. Op de pleinen kun je zitten op een terras en genieten van het uitzicht wat je daar hebt. Een plein welke zeker een aanrader is, is het Plaza de la Merced.

Plaza de la Merced

Het Plaza de la Merced staat vooral bekend om het huis waar Picasso is geboren. Midden op het plein zie je een beeld van Picasso staan en daarachter kun je het huis van Picasso bewonderen. Het ligt aan het Plaza de la Merced nummer 15. Het Casa Natal de Picasso is toegankelijk voor publiek en het is zeker leuk om hier even een kijkje te nemen. De entree is €1,- en binnen kunnen je enkele kledingstukken en wat werken van Picasso bewonderen.

Buiten dat het Plaza de la Merced bekend staat om het huis van Picasso is het ook een heerlijk plein om tussen de Malagueños een hapje en een drankje te doen. Zeker in de avond is het op het Plaza de la Merced erg gezellig. Als je van voetbal houdt dan kun je hier je hart ophalen, de wedstrijden kun je op één van de grote schermen volgen.

Obelisk
Midden op het Plaza de la Merced staat een obelisk. Dit monument staat er ter nagedachtenis van vrijheidsstrijder generaal Torrijos en zijn 48 medestrijders. Zij werden op 11 december 1831 geëxecuteerd op het strand van San Andrés (Malaga). Deze executie staat ook bekend onder de “El fusilamiento de Torrijos”. Generaal Torrijos wilde destijds het regime van Ferdinand VII omver werpen. Als je in het Prado museum (Madrid) bent kun je nog een schilderij van deze gebeurtenis zien hangen. De obelisk op het plein werd op 11 december 1842 onthuld en is nog steeds het middelpunt van verschillende culturele activiteiten.

Plaza de la Constitución

Een ander plein in Malaga welke zeker leuk is om te bezoeken is het Plaza de la Constitución. Dit plein is gelegen aan het einde van de winkelstraat calle Larios en behoort tot één van de mooiste pleinen van Malaga. Het plein is belangrijk voor Malaga, het is dan ook het centrale punt tijdens evenementen zoals Semana Santa of Feria de Málaga en het carnaval. Als je tijdens de feestdagen in Malaga bent dan kun je de grote kerstboom welke op het plein staat aanschouwen.

Het Plaza de la Constitución is in de Moorse tijd als markt en nog enige tijd als arena gebruikt. Het werd destijds het Plein van de vier straten genoemd. In 1812 werd het pas tot Plaza de Constitución omgedoopt.

Panaderia La Canasta
Als je voor het Panaderia La Canasta staat dan zie je op de grond grote metalen plakkaten liggen. Het zijn afbeeldingen van de Spaanse kranten welke schreven over de Spaanse grondwet welke op 6 december 1978 werd aangenomen.

Café Central
Als je een goede bak koffie wilt drinken dan ben je bij Café Central op het juiste adres. Dit café is al 100 jaar gevestigd aan het Plaza de la Constitución en hier weten ze wat koffie is. Met 9 verschillende soorten koffie zit er ongetwijfeld een smaak van jouw keuze bij. Als je koffie wilt drinken zoals de Malagueños dit doen dan zul je binnen je koffie moeten drinken. Binnen wordt de koffie in een glas geserveerd terwijl je buiten, waar de toeristen zitten eerder een kopje met een oor kunt verwachten.

Plaza de Obispo

Tegenover de kathedraal van Malaga ligt het Plaza de Obispo. Als je op dit plein bent dan loont het de moeite om het dakterras van hotel Malaga Palacio te bezoeken. Bovenop dit hotel kun je het dakterras op waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Op het plein zelf staat een fontein deze deed vroeger dienst om de omwonenden van water te voorzien.

Plaza de la Marina

Het Plaza de la Marina ligt tegenover de haven van Malaga. Op dit plein is het VVV van Malaga gevestigd. Aan het Plaza de la Marina komen de Alameda Principal en Paseo del Parque samen en dit maakt dat dit plein als één van de drukste van Malaga genoemd mag worden.