Noche de San Juan Malaga

Het is weer bijna zomer en in Spanje vieren ze dit aan de kust met het zomerfeest Noche de San Juan. In de nacht van 23 op 24 juni is het één en al gezelligheid aan de Spaanse kust. Zorg dat je voldoende eten, drinken en droge kleding bij je hebt. Als je in deze tijd in Malaga bent is het zeker de moeite waarde om rond middernacht naar het La Malagueta strand te gaan.

Wat is Noche de San Juan?

Noche de San Juan staat in het teken van de geboorte van San Juan, de heilige Johannes de Doper. En het is het begin van de zomer en dit wordt in Spanje op een wel heel bijzondere en aangename manier gevierd. Tenminste in de kustplaatsen. Of je nu in Malaga, Torremolinos of een andere kustplaats bent. Ga dit meemaken! De nacht van 23 op 24 juni staat namelijk bol van de magie. Noche de San Juan zal per regio anders gevierd worden maar het is overal enorm leuk om mee te maken. Tijdens deze nacht draait alles om water en vuur. Op het Malagueta strand zal je dan ook diverse brandstapels tegenkomen. Spanjaarden gaan naar het strand met familie en vrienden en vieren daar de nacht van San Juan.

Tradities tijdens Noche de San Juan

Tijdens het kleurrijke feest welke zich helemaal afspeelt op het strand zul je veel Spaanse tradities tegenkomen. Zo is het een traditie om over het vuur te spingen om kwade geesten weg te jagen en het zou je voorspoed brengen. Als je rond middernacht de zee in gaat geeft dit je een goede gezondheid. Het wassen van je gezicht in zee brengt je het hele jaar schoonheid. Maar je mag dezelfde nacht niet in de spiegel kijken anders zal dit de betovering verbreken.

Je zult ook mensen met potlood en papier over het strand zien lopen. Zij schrijven hun wensen op papier en deze gooien ze in het vuur. Het symboliseert een geheel nieuw begin, na de reiniging, zuivering en bevrijding van het verleden. De komende zomer staat voor de deur en dit is een nieuwe cyclus van zon en warmte. Terwijl iedereen naar de zee loopt rond middernacht vraagt men 3 wensen in vervulling te laten gaan. In het verleden mocht er voor 23 juni niet gezwommen worden. Noche de San Juan was voor iedereen toen de eerste zomerduik in zee.

Wat mee te nemen?

Als je de nacht van San Juan echt mee wilt vieren dan zou je de volgende dingen mee kunnen nemen naar het strand van Malaga:

  • Vrienden en/of familie
  • Hout voor het vreugde vuur en lekkere muziek
  • Zwemkleding een handdoek of een kleed waar je op kunt zitten
  • Je kunt barbecueën maar er zijn ook genoeg chiringuitos open waar je eten en drinken kunt kopen

Je kunt ook gewoon lekker naar het strand gaan en gewoon genieten van wat je allemaal om je heen ziet gebeuren. Er is in ieder geval genoeg vreugde, muziek, eten en drinken.

Veel plezier tijdens Noche de San Juan!