ijs eten in Malaga

Met deze warme dagen zul je vast wel trek hebben in een heerlijk ijsje als je in Malaga bent. Nou dan heb je geluk er zijn goede ijssalons gevestigd in Malaga. De bekendste is wel Casa Mira Málaga. Voor iedere Malagueño is dit een begrip! Je kunt er ook niet omheen als je in Malaga bent dan zul je ongetwijfeld door de Calle Larios lopen dé winkelstraat van Malaga. En juist daar is Casa Mira gevestigd.

Casa Mira Málaga

Dat Casa Mira Málaga een begrip is in Malaga dat is niet zo vreemd. Deze ijssalon bestaat al sinds 1890. Sinds die tijd hebben verschillende generaties van de familie Mira de ijssalon gerund. Ondanks dat er voldoende moderne ketens in Malaga zijn gevestigd, blijft Casa Mira de nummer 1 ijssalon van Malaga. Natuurlijk heeft dit alles te maken met de goede kwaliteit van het ijs en de heerlijke smaken. Toen destijds de familie Mira begon met het verkopen van ijs en de turrón deden ze dit op straat. Turrón is nougat met honing en amandelen.

Twee vestigingen
Casa Mira heeft twee vestigingen in Malaga de eerste werd in 1900 geopend in Calle Nueva. In 1925 kwam daar ook nog eens de vestiging aan Calle Larios bij en dit is nu de meest bekende van de twee bij de toeristen. In de begin jaren zat de zaak in Calle Larios wel in een ander pand als waar het nu zit. De vestiging aan de Calle Nueva is authentiek gebleven en de vestiging aan de Calle Larios is modern ingericht.

Een echte aanrader is het (nougat ijs) (Turrón) dit wordt het vaakst verkocht bij Casa Mira. Het wordt dagelijks vers bereid via een eigen recept.

Openingstijden Casa Mira:
Casa Mira is iedere dag geopend.
Zondag t/m donderdag van 10:30 tot 01:00 uur.
Vrijdag- en zaterdag tot 01:30 uur.

Casa Mira is gevestigd in de Calle Nueva en Calle Larios.