Feria de Malaga 2017

Feria de Malaga is dé feestweek van de zomer in Malaga. Als je dit jaar in de periode van 12 t/m 19 augustus in Malaga bent dan is het zeker aan te raden om Feria de Malaga te gaan meemaken. Dit feest staat in het teken van veel muziek, dans en mooi aangeklede Malagueños en natuurlijk met lekker eten en drinken.

Feria 2017

De Feria begint altijd op een zaterdag maar op vrijdagavond wordt er wel al een begin gemaakt aan deze feestweek. Op het strand van La Malagueta zal even voor middernacht een bekende Malagueño de Feria aankondigen. Dit gaat gepaard met een mooie vuurwerkshow. Je zult tijdens de Feria de Malaga de dames in Flamenco jurken en de heren in mooie pakken met een hoed in de straten van Malaga tegenkomen.

Zaterdag
Op zaterdagochtend zal de Feria officieel geopend worden. Hierbij zullen paarden en koetsen vertrekken vanaf het stadhuis. Dit is een bedevaart naar Virgen de la Victoria de beschermheilige van de stad. Na deze tocht is de Feria Malaga officieel geopend en kan het feest beginnen.

Geschiedenis

Malaga is lange tijd overheerst door de Moren, op 19 augustus 1487 kwam daar een einde aan en de stad kwam in handen van de Katholieke Koningen.

In 1491 werd de herovering herdacht. Op 15 augustus werd dit gedaan met een processie tijdens Maria Hemelvaart. In 1492 op 19 augustus werd de herovering al groter gevierd met een processie en een stierengevecht met 4 stieren. Pas 400 jaar later in 1887 werd de herdenking een groots evenement. Virgen de la Victoria is altijd een belangrijk onderdeel geweest van de herdenking. Ieder jaar werd de viering groter en groter, het is nu ook echt een belevenis om de Feria te gaan meemaken.

Feestweek

Tegenwoordig is de Feria de Malaga een echte feestweek, de straten zijn versierd en het is druk in Malaga. Als je echt in Malaga wilt verblijven tijdens de Feria dan is het aan te raden om al ver vooraf je hotel te reserveren. Tijdens de Feria zal je veel locals en toeristen aantreffen in de versierde straten van de stad. Overal is vrolijke muziek te horen en het feest gaat door tot in de nacht.

Activiteiten

Wat is er te doen in Malaga tijdens de Feria? Als je naar Malaga gaat tijdens de Feria dan zul je merken dat er veel muziek wordt gemaakt, er op veel plekken gedanst kan worden, er zijn stierengevechten, optochten en tentoonstellingen. En een Spaans feest is geen feest als er niet lekker gegeten kan worden, ook dit kan natuurlijk tijdens de Feria de Malaga.

Overal zul je Churros con Chocolate kunnen eten. Vooral na het nachtfeest eten veel Malagueños dit, waarna ze gaan slapen om de volgende dag weer verder te gaan met feesten.

Programma

Rond 14:00 uur zal in de straten van het centrum het feest gaan beginnen. Op de pleinen staan tenten waar je tapas kunt eten en een drankje kunt doen. Op de straten zal worden gezonden en gedanst dit gaat de hele dag door. Ook kun je genieten van het Flamenco dansen door dames in prachtige jurken en heren in mooie pakken. Rond 20:00 uur zullen de straten van Malaga worden schoongeveegd en maakt men zich op voor het avondprogramma van de Feria de Malaga.

Rond 21:30 uur verplaatst iedereen zich naar het feriaterrein welke net buiten het centrum ligt. Op dit grote terrein zal het feest doorgaan tot ver in de nacht. Op het feriaterrein is een grote kermis en er staan allemaal tenten waardoor er een waar dorp ontstaat. Je kunt hier ook weer genieten van de vele soorten muziek, het lekkere eten en natuurlijk een drankje. Er zijn openbare tenten maar ook tenten welke alleen toegankelijk zijn voor leden. Ga er gerust heen het is ontzettend gezellig en gemoedelijk.

  • Voor het programma van de Feria de Malaga 2017 kun je hier terecht.