Málaga beste bestemming in 2019?

Málaga is een heerlijke stad om te verblijven voor een stedentrip of voor een vakantie. De laatste jaren heeft deze stad er alles aangedaan om bij de aantrekkelijkste steden van Europa te horen. En dat is niet onopgemerkt gebleven, Málaga is genomineerd om de “beste Europese bestemming voor 2019” te worden. Málaga moet het opnemen tegen 19 andere Europese steden welke allemaal in de race zijn om de beste bestemming voor 2019 te worden.

European Best Destination 2019

De organisatie heeft Málaga genomineerd voor de European Best Destination 2019 om de diversiteit van de stad. Wij weten het natuurlijk al langer en als je al eens in Málaga bent geweest dan kan je dat hoogstwaarschijnlijk beamen maar deze stad heeft een goede mix van cultuur, strand, gastronomie, winkelen en een groot aanbod van musea. Het kon dan ook niet uitblijven dat Málaga eens zou worden genomineerd voor deze onderscheiding. De gemeente Málaga is de laatste jaren flink bezig geweest om van deze stad een toonaangevende stad te maken waar iedere toerist zich kan vermaken. En het feit dat de stad nu is genomineerd geeft al aan dat deze missie is geslaagd.

Málaga

Concurrentie

De concurrentie om de titel “European Best Destination 2019” binnen te halen is groot. Steden zoals Berlijn, Lissabon, Wenen en Genève strijden ook mee om deze felbegeerde titel. De uiteindelijke winnaar zal bekend worden nadat er online gestemd is op één van deze steden. Het online stemmen kan in de periode vanaf 15 januari tot 5 februari 2019.

Toename toeristen

De nominatie is een geweldige opsteker voor de stad, als Málaga er als beste uitkomt dan levert dit een hoop extra toeristen op. Steden welke deze onderscheiding eerder ontvingen kregen 15% meer toeristen te verwerken. De organisatie van the European Best Destinations is gevestigd in Brussel. Door deze onderscheiding uit te reiken hoopt de organisatie het toerisme in Europese steden een extra impuls te geven. De organisatie is ontstaan uit een samenwerking van 300 VVV’s.

European Best Destination 2018

Voor dit jaar was het Poolse Wroclaw de winnaar gevolgd door het Spaanse Bilbao. Op de derde plaats staat de Franse stad Colmar.

Málaga

Málaga maakt een goede kans om er met de onderscheiding van door te gaan. De stad heeft veel te bieden op het gebied van onder andere cultuur. Met 30 musea is de keuze enorm groot, zo is er het bekende Picasso museum, het Centre Pompidou en het Carmen Thyssen museum. Dit zijn musea waar veel toeristen op af komen maar buiten deze bekende musea zijn er nog veel meer interessante musea te bezoeken.

Ligging
En niet geheel onbelangrijk de ligging van deze stad is ook perfect, aan de Costa del Sol waardoor Málaga een paar schitterende stranden heeft. Ook de omliggende natuur en bijvoorbeeld de Caminito del Rey en het feit dat Malaga in Andalusië ligt zal menigeen doen besluiten op Málaga te stemmen. En vergeet het klimaat niet want met ruim 300 dagen zon per jaar weet je dat als je naar het zuiden van Spanje afreist dat je in de meeste gevallen heerlijk weer zult hebben.

Verder zijn de Málagueños (inwoners van Málaga) erg gastvrij en zal het feit dat de stad een mooie haven heeft ook zeker een rol gaan spelen.