De kerstverlichting in Málaga

Net als voorgaande jaren zal ook dit jaar in november de spectaculaire kerstverlichting in Málaga worden ontstoken. Dit jaar gebeurd dat op vrijdag 30 november 2018. Het is altijd een spektakel het centrum rond de Plaza de la Constitución is dan ook afgeladen met mensen. De burgemeester van Málaga zal de kerstverlichting in Calle Larios ontsteken en vanaf dat moment zal er twee maal per avond een lichtshow worden gegeven. De lichtshow is indrukwekkend, vorig jaar waren er in de stad 1,8 miljoen lichtpunten te aanschouwen tijdens de feestdagen.

Kerstverlichting 2018

Hoe de kerstverlichting er dit jaar uit gaat zien dat is nog niet bekend maar ieder jaar weten ze er weer iets moois van te maken. Als je er op 30 november ook bij wilt zijn zorg dan dat je bijtijds in de stad bent want het is behoorlijk druk. Nadat de lichtshow is afgelopen lopen de restaurants en barretjes in Málaga snel vol, het blijft dan ook nog lang gezellig.

Hieronder zie je de kerstverlichting van 2017 in Calle Larios

Versierde straten

Ook in andere straten van Málaga zoals Sagasta, Marqués, Souvirón, Enrique García, Herrera del Rey, Puerta Del Mar, Moreno Carbonero, Álamos en in de calle Granada zul je kerstverlichting aantreffen. En rondom de feestdagen zijn er geregeld live muziek optredens op straat te bewonderen. Kortom de feestdagen in Málaga doorbrengen is zeker aan te raden.

Feestdagen in Málaga

Als je tijdens kerst en oud & nieuw in Málaga verblijft dan kan je de Spaanse kerstsfeer proeven. Aangezien er in Spanje maar op 1 dag kerst gevierd wordt zullen alle Spanjaarden dit in het samenzijn van familie en vrienden doen.

Plaza de la Constitución
Oud en nieuw kan je vieren op het Plaza de la Constitución. Ga hier niet te vroeg heen want vanaf 20:00 uur sluiten de meeste restaurants en bars. Na 22:00 uur komt het langzaam op gang en is er live muziek tot even voor 00:00 uur. Zodra het 00:00 uur is kan je onder het genot van een glas cava en 12 druiven het nieuwe jaar inluiden. Zodra de klok 12 uur slaat neem je per klokslag een druif in je mond. Dit is een traditie in Spanje en zal je dus ook in Málaga zien. Dus doe gewoon mee met de Spanjaarden.

Als je met de feestdagen naar Málaga wilt en nog geen hotel hebt geboekt dan zul je daar niet te lang mee moeten wachten. De hotels in het centrum van Málaga zijn rond de feestdagen snel volgeboekt.