Kerstverlichting Málaga 2019

De kerstverlichting in Málaga is ieder jaar weer iets waar veel mensen naar uitkijken. Ook in 2019 zul je in de straten van Málaga de kerstsfeer weer proeven. Het hoogtepunt van de versiering is de verlichting in de Calle Larios in het centrum van Málaga. Deze zal op vrijdag 29 november om 18.30 uur worden ontstoken door Antonio Banderas. Ook dit jaar zal het weer een waar spektakel worden waar duizenden mensen op afkomen.

Wanneer kun je de kerstverlichting zien?

  • Op vrijdag 29 november om 18.30 uur zal de kerstverlichting aan gaan
  • Iedere avond is er een lichtshow om 18.30, 20.00 en 21.30 uur
  • De verlichting zal branden vanaf 29 november 2019 t/m 5 januari 2020

Dit jaar zal de kerstverlichting worden aangestoken door acteur Antonio Banderas

Kerstverlichting Málaga 2019

Op vrijdag 29 november om 18:30 uur zal Antonio Banderas op de Plaza de la Constitución de kerstversiering in de Calle Larios weer ontsteken. Net als alle voorgaande jaren zal dit ook in 2019 weer een prachtig gezicht zijn. Met de voorbereidingen van deze licht- en muziekshow is al begonnen op 6 november. De boog welke in de jaren 2016, 2017 en 2018 over de Calle Larios hing is verkocht aan Liverpool en dit jaar is er gekozen voor een kerstbos met prachtige sierverlichting.

Beste zonnige kerstbestemming
Dat de kerstversiering in Málaga spectaculair is dat blijkt wel uit het feit dat de zuid-Spaanse stad vorig jaar werd uitgeroepen tot ‘Best Sunny Christmas Destination’ door de Europese organisatie, European Best Destinations (EBD).

730.000 lichtjes
De 730.000 lichtjes welke over de 22 bogen hangen zullen Calle Larios omtoveren tot een prachtig kerstbos. In 2018 kwamen er 80.000 mensen per dag op het licht- en muziek spektakel af. Tijdens de shows welke je dagelijks kunt bijwonen om 18.30, 20.00 en 21.30 uur zullen bekende kerstnummers ten gehore gebracht worden.
Nummers welke je mogelijk gaat horen tijdens de lichtshow zijn:

  • All I want for Christmas is you – Maria Carey
  • Jingle Bell rock – Hillary Duff
  • En Navidad – Javián

Kerst toerisme Málaga

De kerstversiering trok vorig jaar meer dan 1 miljoen mensen naar Málaga en deze gaven ongeveer 200 miljoen euro uit. Voor de gemeente is de kerstperiode buiten het voorjaar en de zomer een perfecte periode om ook in de winter meer toeristen naar Málaga te trekken. De versiering is niet alleen in de hoofdstraat Calle Larios te bewonderen, de kerstversiering hangt nu in 76 straten en dit jaar zijn ook de straten Santa Lucía, Comedias en Nosquera voor het eerst versierd.

Kerst in Málaga

In Málaga kan je door de hele stad van de kerstsfeer genieten zo staat er op de plaza de Constitución en de plaza de la Marina een grote kerstboom. Voor de gezellige kerstmarkt moet je naar paseo del parque. Uiteraard zijn de winkels in Málaga ook versierd.

Kerststallen (belenes) in Málaga

Je zult door de hele stad ook tientallen mooie kerststallen tegenkomen de één nog groter dan de andere. Bij het gemeentehuis van Málaga staat een kerststal van ongeveer 100 vierkante meter. Als je een overzicht wilt hebben van de kerststallen en de openingstijden dan kan je deze hier vinden.

Kerstversiering Málaga 2018

Hoe de lichtshow van dit jaar er uit komt te zien dat kunnen we je nog niet laten zien. Wel kun je hieronder bekijken hoe de kerstverlichting in Málaga er in 2018 uit zag.