Alameda Principal

Het heeft even geduurd maar de Alameda Principal is inmiddels helemaal gemoderniseerd en heeft een totale metamorfose ondergaan. Voorheen was dit een rommelige straat waar vooral ruimte was voor het verkeer maar inmiddels is het prachtig geworden en is er 80 procent ingeruimd voor de voetgangers.

Grote vooruitgang
Voor de stad Málaga is dit een enorme vooruitgang omdat je als toerist vaak als eerste door deze brede straat vanuit de metro het centrum inloopt. Voorheen was dit niet bepaald een visitekaartje. Als voetganger had je weinig ruimte en de straat deed rommelig aan. Maar als je nu de metro uitkomt en op weg bent naar de haven Muelle Uno of naar het centrum via de Calle Larios dan krijg je meteen een goede indruk. Als voetganger heb je nu 23.000 vierkante meter wandelruimte en er zijn verdeeld over de straat bankjes geplaatst.

Bloemenstallen

De bloemenstallen die altijd al op de Alameda Principal stonden staan er nog steeds. De stalletjes zijn gemaakt van roestige metalen platen en dit doet allemaal een heel stuk strakker aan. Door de andere uitstraling is het voor de Malagueños en de verkopers nog wel even wennen.

Aan weerszijden van de Alameda Principal staan prachtige gebouwen met mooie gevels die voor de verbouwing niet goed zichtbaar waren omdat je op het smalle voetpad langs de gebouwen liep. Doordat je nu midden in de straat kunt lopen heb je veel meer overzicht en kun je al dit moois goed zien.

Hotels, horeca en winkels
De vernieuwde Alameda Principal heeft nu ook veel meer aantrekkingskracht op de horeca en winkeliers. In de toekomst zullen enkele hotels, restaurants, bars en winkeliers hier hun deuren openen. El Pimpi opent er een ijssalon en er komt een groot hotel in het gebouw La Equitativa.

De conclusie is dat de metamorfose van de Alameda Principal een goede zet is geweest. Je maakt nu vrij snel nadat je het metrostation hebt verlaten kennis met het Málaga zoals iedere toerist het voor ogen heeft.

Metrostation Alameda Principal

Er wordt nog steeds gewerkt om de metro door te laten rijden tot in het centrum van Málaga. De bouwwerkzaamheden zijn nog bezig en men verwacht dat de metro eind 2020 zal gaan rijden.