Kerstverlichting Málaga op 27 november 2020 aan

Zoals ieder jaar zal dit jaar de kerstverlichting in Málaga ook weer ontstoken worden. Dit jaar vanwege het coronavirus zonder spectaculaire opening zoals normaal wel het geval is. Het licht- en geluid spektakel wat ieder jaar te zien en horen is in Calle Larios zal dit jaar niet doorgaan. De gemeente heeft ondanks alle problemen besloten de kerstverlichting in Málaga toch te ontsteken op 27 november.

Kerstverlichting Málaga 2020

De licht- en geluid show in Calle Larios trok normaal altijd vele duizenden mensen naar Málaga. Om deze drukte nu te voorkomen zal het dit jaar een heel stuk soberder moeten. Ondanks dat de kerst dit jaar anders gevierd zal worden mag de kerstverlichting niet ontbreken.

Het is er de gemeente alles aan te doen om toch nog toeristen de stad in te krijgen om zo de plaatselijke economie te ondersteunen. Buiten dat de verlichting in de Calle Larios zal worden ontstoken zullen ook de straten eromheen weer vrolijk versierd worden. Met de voorbereidingen is al in augustus begonnen.

Evenementen rondom kerst

De evenementen rondom kerst zullen zover het kan ook gewoon doorgaan. Daarbij zullen de maatregelen tegen de verspreiding van Covid-19 worden gehandhaafd. De winkels zullen zoals de situatie nu is gewoon open zijn maar mocht het virus zich sneller verspreiden dan kan dit uiteraard veranderen.