Málaga ontvangt steeds meer cruiseschip toerisme

Het aantal toeristen welke Málaga aandoen zit al jaren in de lift. En ook voor 2018 zal deze stijgende lijn doorzetten. Het aantal passagiers die via de haven van Málaga de stad inkomen groet in 2018 met 16,7%. Tussen december 2017 en eind september 2018 komen er 348.867 passagiers naar Málaga. Volgens Dario Sur staan er nu al 39 cruiseschepen meer gepland dan dat er dit jaar de haven binnenkwamen.

Spaanse havens

In de eerste negen maanden van dit jaar kwamen er 6,5 miljoen cruiseschip passagiers de Spaanse havens binnen, dat is een stijging van 1,9% ten opzichte van 2016. Al deze miljoenen passagiers kwamen met 2.890 cruiseschepen de havens binnen en dit was een stijging van 7,1% ten opzichte van vorig jaar.

Haven van Málaga

Doordat de haven van Málaga dichtbij het centrum ligt, lopen de passagiers in een korte tijd zo het centrum van de stad in. Even winkelen in de Calle Larios is dan ook een favoriete bezigheid. Dit maakt het ook erg aantrekkelijk voor de cruiseschepen om Málaga aan te doen. Het is niet voor niets dat Málaga met 348.867 (+16,7%) passagiers op de vijfde plaats staat als het gaat om het aantal cruiseschip toeristen.

Bovenaan de lijst staat met 2 miljoen passagiers (-1,74%) de haven van Barcelona en op de tweede plaats staan de Balearen met 1,7 (+9,7%) miljoen passagiers gevolgd door de haven van Las Palmas op Gran Canaria met 658.673 (-8%) passagiers. Op nummer 4 staat de haven van Santa Cruz op Tenerife met 484.635 (-10,3%) passagiers op plaats vijf staat dus de haven van Málaga.

Passagiers 2018

Voor heel 2018 verwachten de Spaanse havenautoriteiten dat er maar liefst 8,8 miljoen cruiseschip passagiers aankomen in één van de havens van Spanje, dit is een recordaantal. Als er gekeken wordt naar het jaar 2020 dan zal dit aantal zelfs stijgen naar 9,5 miljoen passagiers.

Voor Málaga is het een enorme economische impuls dat er ieder jaar meer passagiers de stad inkomen. Eenmaal aan land geven de cruiseschip passagiers behoorlijk wat geld uit in de vele winkels, restaurants en bars. Ook de vele bezienswaardigheden profiteren mee van de toenemende belangstelling voor Málaga. Buiten dat er steeds meer toeristen via de haven naar Málaga komen weten ook steeds meer mensen Málaga te vinden via de luchthaven.