Bierfabriek La Fábrica in Soho Málaga geopend

Er is in Málaga weer een nieuwe attractie geopend. Dit keer gaat het om een bierfabriek welke op maandag 15 januari is geopend. Tijdens de opening was de burgemeester van Málaga, Francisco de la Torre aanwezig. La Fábrica is een initiatief van het Spaanse biermerk Cruzcampo en Grupo Premium. In de bierfabriek kunnen 7 verschillende soorten bier gedronken worden onder de naam Cruzcampo Cerveza del Soho.

La Fábrica

Cruzcampo wat sinds 2000 van Heineken is, is dit project gestart samen met horecabedrijf Grupo Premium. Grupo Premium heeft meerdere projecten in Málaga lopen zoals het restaurant Batik, een loungebar en het dakterras Yubá en Bendito. La Fábrica is gevestigd in een 1.100 vierkante meter groot pand en buiten dat je er kan genieten van een lekker biertje kun je er ook lekker eten. Er zullen geregeld activiteiten worden georganiseerd waarbij het thema bier zal zijn. In het weekend is er live muziek in La Fábrica.

Locatie

De reden dat er voor de wijk Soho is gekozen is omdat er veel toeristen door Soho lopen en dat zakenmensen na hun werk hier graag een borreltje gaan drinken. La Fábrica is gevestigd aan de Calle Vendeja. Een prima locatie als je na een dagje shoppen in Málaga of een dagje strand wilt genieten van een heerlijk biertje.

Aanbod bier
Het aanbod van het bier zal zeer gevarieerd zijn, zo kun je er terecht voor een licht biertje zoals de La Malagueta. Maar voor een zwaarder bier ben je bij La Fábrica ook aan het juiste adres.

Cruzcampo

Cruzcampo is oorspronkelijk een Spaans biermerk, het werd in 2000 overgenomen door Heineken. Cruzcampo werd in 1904 opgericht in Sevilla onder de naam “La Cruz del Campo”. Het was de eerste Spaanse bierbrouwer die mout als grondstof gebruikte. Het logo welke Cruzcampo nog steeds gebruikt dateert uit 1926 en geeft bierkoning Gambrinus weer als symbool voor het merk. Cruzcampo was ook het eerste Spaanse biermerk die overging van houten vaten naar aluminium tanks.

Het biermerk heeft 4 brouwerijen en deze staan in Madrid, Jaén, Valencia en Sevilla. Sinds 2008 staat er in Sevilla een nieuwe brouwerij welke tot één van de grootste van Europa is met een productie van 90.000 blikjes bier per uur.