3 Argumenten voor een stedentrip Malaga

Zin in een stedentrip Malaga? Je hebt een druk sociaal leven, misschien wel een gezin, en een leuke baan. Maar we weten allemaal hoe vermoeiend dit kan zijn. Dan kan het soms maar wat fijn zijn om alles even te laten voor wat het is en samen met je partner een paar dagen weg te gaan. Op een stedentrip bijvoorbeeld. Want een stedentrip geeft jou de mogelijkheid om je voor een paar dagen helemaal onder te dompelen in een andere cultuur. Je kunt bezienswaardigheden bekijken, romantisch dineren in leuke restaurants en nog veel meer. De populairste bestemmingen voor stedentrips zijn zonder twijfel Londen, Parijs, Berlijn en Barcelona. Maar waarschijnlijk ben je hier al meerdere malen geweest en wil je ook wel eens iets heel anders. Waarom dan niet een stedentrip Malaga boeken? In deze Spaanse stad valt namelijk heel veel moois te zien en te beleven. Hieronder lees je onze 3 argumenten voor een stedentrip Malaga.

Het weer is bijna altijd fantastisch

Malaga heeft een mediterraan klimaat, het hele jaar door. Dat betekent dat het bijna altijd zonnig en lekker warm is. In de zomer is het er veel aangenamer dan in het achterland. Dit komt door het verkoelende zeebriesje. In de winter blijft het ook lekker warm. Een temperatuur van 25 graden is toch geweldig? In het achterland is het dan meestal veel kouder en valt er soms zelfs sneeuw. Dit grote temperatuurverschil komt omdat Malaga een microklimaat heeft. De stad is omgeven door bergen. Deze bergen zorgen er voor dat de kou vanuit het achterland niet naar Malaga kan. En de warme lucht vanuit zee wordt eveneens tegengehouden zodat het in Malaga altijd lekker warm blijft.

Je kunt het Picasso Museum bezoeken

De grote kunstenaar Pablo Picasso werd geboren in het Spaanse Malaga en er is een groot museum aan zijn leven en werk gewijd. Dus als je van kunst houdt en Picasso interessant vindt kun je hier niet om heen. En het ‘Museo Picasso’ is niet alleen interessant vanwege de enorme collectie schilderijen en sculpturen. Ook het gebouw zelf is beslist de moeite waard. Het gebouw is van oorsprong namelijk een paleis. Het werd in de 16e eeuw gebouwd en is schitterend om te zien. En er is meer, in de kelder vindt je ook nog eens de archeologische resten van een nederzetting van maar liefst 2000 jaar oud.

Je kunt met eigen ogen het Teatro Romano bewonderen

Heeft geschiedenis je belangstelling en zijn de Romeinen helemaal jouw ding? Dan kun je in Malaga een prachtig Romeins theater, het Teatro Romano, bezichtigen. Dit theater werd in de eerste eeuw v. Chr. gebouwd in opdracht van de bekende keizer Caesar Augustus. Het theater is tot de derde eeuw n. Chr. actief gebruikt en raakte daarna in vergetelheid. In de jaren vijftig van de vorige eeuw stuitte men bij het aanleggen van een tuinenproject bij toeval op het bouwwerk. Het theater werd met de grootste zorg opgegraven en sinds 2011 kan het publiek er een kijkje nemen.