Vliegtickets Malaga voor jouw stedentrip


Een stedentrip of vakantie naar Malaga is een geweldig idee. De stad heeft namelijk voor iedereen wel iets interessants. Je vindt er mooie historische bezienswaardigheden zoals het eeuwen oude ‘Teatro Romano’ en de Kathedraal van Malaga. En wist je dat Pablo Picasso geboren is in Malaga? Er is een heel museum gewijd aan zijn leven en werk, het Museo Picasso. Tijdens je bezoek aan Malaga mag je dit museum dus echt niet over slaan. En als je vermoeid bent na een lange dag slenteren door Malaga kun je tot rust komen in het ‘Parque de Malaga’. In dit grote stadspark vindt je de meest wonderlijke bomen, planten en tropische bloemen. Je kijkt werkelijk je ogen uit.

De allerbeste reden voor een tripje naar Malaga is misschien wel het weer. Want echt winter wordt het nooit in Malaga. In de zomer is het zonnig en warm, de temperaturen liggen meestal rond de 30 graden of hoger. In de winter is het óók zonnig met een aangenaam temperatuurtje van 25 graden. Wat wil een mens nog meer?

Met het vliegtuig ben je er al binnen 3 uur

Een ander voordeel aan een stedentrip of vakantie naar Malaga is de afstand. Met het vliegtuig ben je er al binnen 3 uur. Je landt dan waarschijnlijk op Malaga Airport, dé luchthaven voor Malaga en de Costa del Sol.

Vliegtickets Malaga boeken

Er zijn meerdere luchtvaartmaatschappijen die vanuit Nederland rechtstreeks naar Malaga Airport vliegen. Je kunt kiezen uit Transavia, KLM, Iberia, Vueling en Ryanair. Transavia biedt dagelijks de meeste vluchten aan. Je kunt vliegen vanaf Amsterdam, Eindhoven of Rotterdam. Voor een retourvlucht betaal je een prijs van om en nabij de 120 Euro. Ook met luchtvaartmaatschappij Vueling kun je dagelijks naar Malaga vliegen. De prijs van een retourticket is vergelijkbaar met die van Transavia. Ook luchtvaartmaatschappij Ryanair vliegt rechtstreeks naar Malaga Airport. Vluchten zijn uitsluitend mogelijk vanaf Amsterdam en Eindhoven. De kosten van een retourvlucht met Ryanair naar Malaga liggen over het algemeen wat lager. Al vanaf 60 Euro is het mogelijk heen en terug te vliegen. Je kunt je vliegtickets Malaga online kopen. Er zijn verschillende websites waar je de prijzen en data kunt vergelijken. Zo weet je zeker dat je het goedkoopste uit bent. Een goed voorbeeld van zo’n website met prijsvergelijker is Vliegtickets.nl.

Van de luchthaven naar het centrum

Malaga ligt op slechts 8 kilometer van de luchthaven en met het openbaar vervoer sta je in no-time midden in het centrum van Malaga. Je kunt de bus nemen. Deze vertrekt iedere 25 minuten bij de uitgang van de aankomsthal. De bus doet er ongeveer 25 minuten over. Wil je nog sneller? Neem dan de trein. Tegenover de aankomsthal van Malaga Airport ligt het treinstation. Met de trein ben je in vijf minuten al in het centrum van Malaga. En dit kost je ook nog eens minder dan 2 euro.